Maske sa ustaškim pozdravom prodaju se u centru Zagreba

Zaštitne maske sa natpisom HOS, hrvatskim grbom sa prvim belim poljem i ustaškim pozdravom "za dom spremni" mogu se kupiti u prodavnici u centru Zagreba.

Iste maske mogu se naći i portalu prodavnice "Cro sport vez", gde se navodi da je reč o "pamučnoj dvoslojnoj maski za lice s vezenim grbom HOS-a", koja košta 30 kuna (četiri evra), prenosi Jutarnji.

U asortimanu prodavnice su još majice "dizajnirane povodom obeležavanja 75. godišnjice blajburške tragedije" i crne zastave HOS-a sa svim obeležjima, među kojima je i pozdrav "za dom spremni".

Kako ocenjuje Jutarnji, reč je o proizvodima zbog kojih bi neko mogao završiti na informativnom razgovoru u policiji ako ih nosi u javnosti, a s druge strane, mogu se bez problema kupiti u samom centru hrvatske prestonice.

Vlasnika trgovine "Cro sport vez" Jakov Marković kaže da tu nema ničeg protivzakonitog.

"Mene su pre već prijavili za prodaju majica sa znakom HOS-a, ali 2011. sam na Prekršajnom sudu u Kninu dobio oslobađajuću presudu i to mi je dokaz da ih mogu prodavati. Kada prodaja odeće s takvim obeležjima bude zakonom zabranjena, onda ću i ja prestati", dodao je Marković.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво