Tri državljanke Srbije uhapšene u Kolašinu

Tri srpske državljanke su uhapšene u Kolašinu zbog kršenja zdravstvenih propisa, saopštio je MUP Crne Gore.

Postupajući po operativnim informacijama, policija je u Kolašinu kontrolisala putničko motorno vozilo kojim je upravljao A. V. iz Podgorice.

Prema saopštenju MUP-a Crne Gore, u vozilu su se nalazila još dva lica, bezbednosno interesantno lice Z. B. iz Kolašina i ženska osoba M. M. koja je dala svoje podatke, ali koja kod sebe nije imala identifikaciona dokumenta.

Oni su dovedeni u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Kolašin radi utvrđivanja identiteta i daljih mera i radnji iz nadležnosti policije.

Nakon prikupljanja podataka o ženskoj osobi, utvrđeno je da je ona policijskim službenicima saopštila pogrešan identitet, te da se radi o licu T. R. (30) iz Republike Srbije.

Osim toga, kriminalističkom obradom utvrđeno je da u Kolašinu sa T. R. borave još dve ženske osobe koje su locirane u jednom ugostiteljskom objektu u ovom gradu, a koje su bile u društvu sa, kako MUP CG navodi, bezbednosno interesantnim licima D. J. iz Kolašina i N. R. iz Mojkovca.

Ove dve ženske osobe dovedene su u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Kolašin gde je proverama utvrđeno da je reč o J. M. (21) i I. P. (46) iz Republike Srbije.

Takođe je utvrđeno da J. M. i I. P. nemaju evidentiran prelaz državne granice, kao ni prijavljen boravak u Crnoj Gori.

Osumnjičene uz krivičnu prijavu privedene nadležnom državnom tužiocu koji je doneo rešenje o zadržavanju ovih osoba do 72 sata prema elementima postojanja krivičnog dela "nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti".