Izmenjena optužnica protiv Sanadera i HDZ-a u slučaju "Fimi media"

Izmenjenom optužnicom slučaju "Fimi media", kako prenosi "Hina", Ured za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala tereti nekadašnjeg premijera Ivu Sanadera da je sebi pribavio 15,2 miliona kuna, dok se HDZ tereti za pribavljanje nepripadajuće imovinske koristi od 24,2 miliona kuna.

 Ured za borbu protiv korupcije i organizovaog kriminala (USKOK) izmenio je optužnicu protiv nekadašnjeg premijera Ive Sanadera i HDZ-a u slučaju "Fimi media", a nakon finansijsko-knjigovodstvenog veštačenja.

Kako navodi Hina, USKOK izmenjenom optužnicom tereti Sanadera da je sebi pribavio 15,2 miliona kuna, dok se HDZ tereti za pribavljanje nepripadajuće imovinske koristi od 24,2 miliona kuna.

Tužilaštvo je tražilo da se navedeni iznosi oduzmu Sanaderu i HDZ-u, a s obzirom da optuženi treba da se izjasne o izmenama u optužnici, suđenje je odloženo za 17. juli.

Ponovljeno suđenje za izvlačenje novca iz državnih institucija i firmi preko marketinške agencije "Fimi media", u slučaju koji je postao sinonim korupcije u hrvatskoj politici, formalno je krenuo ispočetka krajem januara.

Poslednjih meseci rasprave nisu održane zbog epidemije koronavirusa i zemljotresa koji je pogodio Zagreb.