Suzavac na sednici SO Budva, pet odbornika privedeno u policiju

Privatno obezbeđenje Skupštine opštine Budva upotrebilo je hemijsko sredstvo tokom sednice SO Budva. Pet odbornika Skupštine privedeno je u stanicu policije.

Pet odbornika u Skupštini opštine (SO) Budva - Krsto Rađenović iz Socijalističke narodne partije (SNP), Janko Dimić, Dejan Božović, Nataša Mitrović i Đorđe Vujović iz Demokratskog fronta (DF) privedeni su stanicu policije.

"Vijestima" je potvrđeno da se na video nadzoru sale vidi da je odbornik DF Đorđe Vujović upotrebio biber sprej, a da je odbornik DF-a Janko Dimić dva puta udario nezavisnog odbornika Stevana Džakovića u predelu grudi.

Sednica SO Budva je prekinuta i biće nastavljena, čim se sala provetri od upotrebe biber spreja, potvrđeno je "Vijestima". 

Odbornik Demokratskog fronta Đorđe Vujović je snimio kandidata za novog gradonačelnika Nikolu Divanovića unutar sale, rekavši da je doveden iz Podgorice da zaduži Budvu za 40 miliona evra.

Ubrzo je na sednicu upalo i privatno obezbeđenje. Janko Dimić (DF) kazao je da je bačen suzavac i da su odbornici isterani.

Krsto Rađenović (SNP) naveo je da je odbornik bačen na zemlju i da je poprskan biber sprejem, kao i da su ih maltretirali pripadnici "organizovane kriminalne grupe".

Odbornici nove skupštinske većine u Budvi, ušli su ranije u zgradu Skupštine opštine, a ovoga puta im je dozvoljeno da uđu na glavni ulaz, bez legitimisanja.

Simpatizeri DF-a dobacivali su nezavisnom odborniku Stevanu Džakoviću da ne ulazi u zgradu.

Odbornike DF-a na ulazu je zaustavilo privatno obezbeđenje.

Odbornici DF-a i SNP-a odbili su da pokažu legitimaciju obezbeđenju iz privatne agencije koji takođe nisu želeli da se legitimišu.

Na ulazu su zaustavljeni i predstavnici medija.

Vijesti navode da je novinarka Pobjede Đurđica Ćorić nasilno izbačena iz hola, a da su  joj odbornici DF-a pritekli u pomoć, da bi je odbranili od privatnog obezbeđenja.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара