Istražni zatvor navijačima Dinama zbog antisrpskog transparenta

Šestorici navijača Dinama osumnjičenih da su raširili transparent sa pretnjom "srpskim ženama i deci" određen je istražni zatvor, saopštilo je hrvatsko tužilaštvo.

Navijači zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo terete se za javno podsticanje na nasilje i mržnju, prenosi Indeks.

Protiv osumnjičenih je juče završeno kriminalističko istraživanje zbog transparenta koji su raširili u zagrebačkoj četvrti Kustošiji i određen im je istražni zatvor, saopštilo je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.

"Šestorica okrivljenika, osnovano se sumnja, okupili su se zajedno s drugim nepoznatim osobama i uz zapaljene baklje, razvili transparent kojeg je izradio prvookrivljenik, kao i zastavu neprimjerenih obilježja te su potom glasno izvikivali riječi koje pozivaju na nasilje i mržnju", navodi se u saopštenju DORH-a.

Stanari i prolaznici su, kako se navodi, taj događaj fotografisali i fotografije objavili na društvenim mrežama i portalima.

Hrvatski premijer Andrej Plenković i predsednik Zoran Milanović osudili su trasparent, dok su se u međuvremenu pojavila još dve preteće poruke Srbima.

Najpre je Srpsko narodno vijeće na svom Tviter profilu objavilo još jednu sliku iz Zagreba na kojoj se vidi preteća poruka Srbima.

Potom, na zidu kod vrtića u glavnom gradu Hrvatske je nacrtano drvo na kojem su obešeni ljudi, a uz to piše "Serbian family tree".

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво