Bivši pevač Bijelog dugmeta ulazi u politiku, tvrdi da su mu migranti pretukli bubnjara

Pevač Alen Islamović se vratio u rodni Bihać, u kojem će u budućnosti provoditi više vremena, pošto će se aktivno politički angažovati.

Iako su ga život, porodica i posao odveli u Zagreb, pevač Alen Islamović se vratio u rodni Bihać, u kojem će se politički angažovati. Kako navodi, motiv je teška migrantska kriza koja potresa Bihać već nekoliko godina, pišu Nezavisne novine.

"I dok vlast šuti i ne preduzima ništa, novi stanovnici grada na Uni preuzimaju ulice i kvartove, napadaju građane, pale njihovu imovinu. Loše vesti godinama stižu iz ovog dela BiH, no konkretni koraci na razrešenju stanja nisu preduzeti. Kada su prošle godine u Bihaću u haustoru migranti pretukli i iscipelarili mog bubnjara, u meni je proradio taj patriotski bunt. Moj bubnjar je meni kao moj sin", navodi Islamović.

Pevač navodi da je odlučio da neće više biti "nemi posmatrač brzog poniranja njegovog grada u bedu i haos, te će osnovati nezavisnu listu sa mr Emdžadom Galijaševićem, bivšim ministrom u privredi USK-a i bivšim bihaćkim gradonačelnikom".

"Bojazan za bezbednost imovine od delovanja i uništavanja od strane migranata, navela me je, kao i mnoge stanovnike USK Kantona, da stražarimo ili angažujemo ljude koji će da bdiju nad našim kućama, farmama, vikendicama...", poručuje Islamović.

Naglašava da ima pravo da bude "lokalni patriota i za to ne prihvata osude ni od koga".

Politički angažman, međutim, kako kaže, neće značiti pauzu u muzičkom delovanju pevača.

On, naime, nastavlja rad na novom albumu, koji planira da objavi na jesen.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">