Smene u Severnoj Makedoniji zbog marke sa kartom NDH

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski smenio je sve članove Filatelističkog veća, a poništena je i sporna poštanska markica na kojoj je predstavljena karta Nezavisne Države Hrvatske, izjavio je ambasador Bosne i Hercegovine u Skoplju Dragan Jaćimović. Markica nije puštena u promet, rekao je Jaćimović.

Dragan Jaćimović je za Alternativnu televiziju rekao da je povodom sporne poštanske marke kontaktirao Olivera Spasovskog, koji ga je obavestio da je smenio Filatelističko veće i rukovodioca za filateliju u Pošti, prenela je Srna.

Na karti štampanoj na poštanskoj marki u okviru NDH nalaze se delovi Srbije i celokupna Republika Srpska, navodi se na portalu Alternativne televizije.  

"I srpski član Predsjedništva je bio u posjeti Sjevernoj Makedoniji gdje je imao konstruktivne razgovore i uputio poziv predsjedniku Sjeverne Makedonije da posjeti Donju Gradinu. Objavljivanjem ove markice neko je možda pokušao da naruši odnose BiH i Sjeverne Makedonije. Mi nemamo otvorenih pitanja između dvije države i siguran sam da će tako i ostati", rekao je Jaćimović.  

Pošta Severne Makedonije je na dan kada svet obeležava Dan pobede nad fašizomom izdala poštansku marku sa kartom klero-fašističke NDH.

U međuvremenu je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo otpravniku poslova Republike Severne Makedonije u Srbiji protestnu notu povodom štampanja i objavljivanja poštanske marke na kojoj se nalazi geografska karta fašističke Nezavisne Države Hrvatske.  

Pošta Severne Makedonije izvinila se zbog puštanja u upotrebu sporne poštanske marke.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво