Reketaška afera i dalje trese Skoplje, Janeva tužila Bokija 13

Korupcionaška afera koja je uzdrmala vladu Zorana Zaeva, nastavlja se nesmanjenom žestinom, pošto je nekadašnja šefica specijalnog tužilaštva Katica Janeva podnela tužbu protiv Bojana Jovanovskog. Janeva i Jovanovski su optuženi da su za novac uticali na tretman lokalnih tajkuna tokom sudskih procesa.

Nekadašnja šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva podnela je privatnu tužbu protiv Bojana Jovanovskog zbog "nelegalnog snimanja" razgovora, čime je zakomplikovana ionako složena reketaška afera u kojoj se oboje nalaze na optuženičkoj klupi.

Još uvek nema odgovora Jovanovskog, nekadašnje rijalitu zvezde poznate i po nadimku Boki 13, na nove optužbe Janeve.

Makedonsko Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da u slučaju "Reket" poseduje audio i video materijale o razgovorima između osumnjičenih Bojana Jovanovskog i makedonskog biznismena Z. M., koji su, uz podršku jednog tužioca, ucenjivali poznatog makedonskog biznismena da im isplati osam miliona evra u zamenu za oslobađajuću presudu.

Snimci primopredaje novca i razgovora među ključnim igračima u ovom skandalu dodatno su uzdrmali pravosudni sistem i vladu u Severnoj Makedoniji, što je u jednom trenutku iznerviralo tadašnjeg premijera Zorana Zaeva.

Od početka afere, pritisak na Zaeva je konstantno rastao, pa je makedonski premijer na kraju naprosto eksplodirao i odbrusio novinarima da neće dozvoliti da vladu sruši "par kriminalaca, sujetan novinar i jedan p...".

Policija joj je, u međuvremenu, oduzela dva mobilna telefona pošto su dve osobe uhapšene zbog pokušaja iznude šest miliona evra od lokalnog biznismena, obećavajući mu povlašćeni tretman u Specijalnom tužilaštvu.

Katica Janeva je, nekoliko sati pre izbijanja ovog skandala, podnela ostavku na mestu šefice Specijalnog tužilaštva, navodeći kao razlog natezanje između vladajuće koalicije i opozicije oko zakona kojim bi trebalo da bude određena sudbina tog tužilaštva.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара