Mandić: Ne pristajemo da se borba protiv virusa pretvori u obračun sa opozicijom i SPC

Crnogorska policija uručila je mitropolitu Amfilohiju i poslaniku Demokratskog fronta Andriji Mandiću poziv da se jave Tužilaštvu zbog prisustvovanja sahrani istoričara Vlada Jovićevića. Mitropolit Amfilohije je rekao da se neće odazvati pozivu tužilaštva na saslušanje, jer, kako je naveo, ima svoje obaveze. I Andrija Mandić za Prvi program Radio Beograda kaže da se neće javiti Tužilaštvu.

Andrija Mandić je za Radio Beograd 1 rekao da je kao srpski političar i čovek koji želi da se oprosti od "jednog od najvećih sinova našeg naroda u Crnoj Gori, bio na tom poslednjem ispraćaju, gde je bila samo porodica Jovićević, monaštvo i sveštenstvo".

"Bio sam i ja, ali se porodični ispraćaj glave porodice pretvorio na kraju u jednu vrstu skandala, jer je režim Mila Đukanovića odlučio da mitropolitu Amfilohiju i meni uruči pozive da se hitno javimo u policijsku stanicu na Cetinju kako bi nam odredili navodno neke mjere i kako bi nas navodno saslušali", rekao je Mandić.

Pozvani su, kako bi, napominje, navodno tužilac utvrdio šta smo to sve mi prekršili u ovom vremenu borbe protiv korona virusa.

"Naravno da je mitropolit, i svakako, ja sam prateći tu njegovu volju i svakako isto doživljavajući da ne želim da budem ponižen, kao što nije želio ni mitropolit. Saopštili smo da nećemo odmah ići na Cetinje, i da nećemo poštovati takav jedan pritisak od strane režima. Mi ćemo skrenuti pažnju građanima da ne pristajemo da se ova borba protiv virusa, borba protiv korone pretvori u obračun sa opozicijom, i obračun sa Srpskom prvaoslavnom crkvom", naglasio je Mandić.

Dodaje da je taj obračun sa SPC "počeo i ranije kroz izglasavanje onog Zakona o takozvanoj slobodi vjeroispovesti. Ali imamo sada ovu priču o virusu i hoće da se nametne kao priča o borbi protiv SPC".

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара