Dodik: Evropa u koju smo poverovali pre 10 godina - danas ne postoji

Republika Srpska u ovom trenutku ima dovoljno novca da se sada bavi ekonomijom, a zdravstveni sistem je osposobljen da može da funkcioniše, rekao je za RTRS srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Milroad Dodik je izrazio bojazan u vezi sa ukidanjem vanrednog stanja.

"Imate Japan, koji je smatrao da je pobedio koronavirus, pa mu se to sada vraća. Ne smemo biti slepi na iskustvima drugih zemalja kako to prolazi. U Republici Srpskoj moramo ostati posvećeni tome, jer je i najbolja mera u svemu ovome - posvećenost tome", smatra Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH je uveren da su Republika Srpska i svi njeni građani pokazali samoodgovornost, da je Srpska sposobno društvo da se suoči sa ozbiljnim nasrtajima na njenu bezbednost, kao i da ima sasvim dovoljno međunarodnih prijatelja.

Dodao je da u EU postoje dodatni animoziteti u pogledu zaštite od širenja epidemije koronavirusa, ali da niko nije rekao da se ne treba držati evropskog puta.

"Ali, kojeg evropskog puta i koje Evrope, jer očigledno da ona Evropa u koju smo poverovali prije 10 godina danas ne postoji i pitanje je kakva će biti za pet godina", konstatovao je Dodik.

Kada je reč o predstojećem obležavanju Vaskrsa, 1. maja i Đurđevdana 6. maja, Dodik je rekao da se obeležavanje ovih praznika mora prilagoditi merama i uslovima vanrednog stanja u Republici Srpskoj, u okviru najužih članova porodice bez većih okupljanja.

 

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара