Tužilaštvo traži produženje pritvora Vukotiću

Više državno tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora za još mesec dana Jovanu Vukotiću, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa škaljarskog klana, potvrdila je za "Dan" portparol podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović.

Vukotić je početkom februara ove godine izručen crnogorskim vlastima, koje su ga potraživale radi vođenja krivičnog postupka zbog teškog ubistva u pokušaju i nelegalnog držanja oružja.

Vukotića je Crnoj Gori izručila Srbija 8. februara, uz maksimalne mere bezbednosti, a istog dana je saslušan kod višeg tužioca i sudije za istragu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Prema nezvaničnim saznanjima podgoričkog dnevnika Dan, prilikom prvog saslušanja kod tužioca, on je ponudio tužiocu dokaze da nije bio prisutan na mestu izvršenja krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret.

Njegovi advokati su ranije saopštili da su ubeđeni da će se on brzo naći na slobodi jer su postupci protiv njega fingirani.

Vukotić je nakon hapšenja na teritoriji Turske izručen Srbiji, gde je osuđen na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava.

Više državno tužilaštvo sumnjiči Vukotića da je sa Igorom Dedovićem, koji je ubijen 19. januara ove godine, i Milićem Minjom Šakovićem u Kotoru pokušao da ubije Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

On je osumnjičen i da je 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vođa suparničkog kavačkog klana.