Trinaesti slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, vlasti uvode drastične mere

U Hrvatskoj je otkriven još jedan, trinaesti slučaj zaraze koronavirusom i to u Puli. Štab civilne zaštite Hrvatske odlučio je da počne sa primenom novih mera zaštite od novog koronavirusa. Državljani Hrvatske koji dolaze iz kriznih područja moraće da budu u karantinu 14 dana. Najavljeno i odlaganje masovnih okupljanja.

Ukupan broj zaraženih u Hrvatskoj skočio je na trinaest. Novi slučaj zabeležen je u Puli, a reč je o hrvatskom državljaninu koji radi u Italiji.

Na njegovom radnom mestu je identifikovano više zaraženih osoba, izvestio je Nacionalni štab Civilne zaštite.

Zbog rasta broja zaraženih, ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović je rekao kako postoje određeni paketi mera koje su spremni da primene, prenosi Hrvatska radio-televizija.

"Imamo dvije skupine mjera koje namjeravamo primijeniti vezano za zarazu koronavirusom. Prva je međunarodni promet ljudi, a druga mjera je odgoda ili ograničavanje organiziranih skupova", rekao je Božinović na konferenciji za novinare štaba civilne zaštite o koronavirusu.

Davor Božinović je istakao kako će hrvatskim državljanima koji dolaze iz Kine, Italije, Južne Koreje i Irana biti propisano rešenje o samoizolaciji od 14 dana.

"Predlažemo državljanima da razmisle o putovanjima koja nisu nužna u zemlje zahvaćene koronavirusom, predlažemo odgađanje skupova gdje ima više od 1.000 ljudi. Organizatori su dužni osigurati najviše higijenske uvjete, treba osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima, kao i da se ljudi suzdrže od bližih socijalnih kontakata", naveo je Božinović.

Pod nadzorom je u Hrvatskoj više od 4.700 ljudi.

U Hrvatskoj je prošle nedelje proglašena opasnost od epidemije koronavirusa

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара