Nevreme u Crnoj Gori – otkazan let iz Beograda, klizište preti u Nikšiću

Nevreme koje je zahvatilo Crnu Goru izazvalo je poplave na Cetinju, dok se letovi sa tivatskog aerodroma preusmeravaju i otkazuju. U selu Liverovići, u mesnoj zajednici Župa Nikšićka, velike padavine pokrenule su klizište.

Nevreme praćeno jakim vetrom koje je zahvatilo Cetinje prouzrokovalo je niz problema na gradskom području. Prema rečima komandira cetinjske Službe zaštite i spašavanja Peđe Moštrokola, u toku je intervencija vatrogasaca u naselju Gipos, gde se izlila vode u podrumske prostorije.

"Usled velike količine padavina, došlo do izlivanja vode u podrumske prostorije u naselju Gipos, gde trenutno ispumpavamo vodu. Istu situaciju imamo i u kućama u nizu", kazao je Moštrokol, prenosi RTCG.

Ekipe su na terenu i prate situaciju na gradskom području, naglasio je Moštrokol.

Direktorat za vanredne situacije pozvao je građane da danas aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji, jer se očekuje obilna kiša, naročito u centralnim i južnim delovima Crne Gore

Let nacionalnog avio-prevoznika "Montenegro erlajnsa", Beograd–Tivat, zbog velikog nevremena je preusmeren na podgorički aerodrom, dok je let "Er Srbija" iz Beograda za Podgoricu otkazan zbog nevremena, saznaje CdM.

Klizište preti kući u nikšićkoj Župi

U selu Liverovići u mesnoj zajednici Župa Nikšićka velike padavine pokrenule su klizište koje preti da odnese jednu kuću.

Klizište se nalazi iznad glavne saobraćajnice kroz taj kraj koji ima 12 sela i veći deo zemlje, iz rascepa površine oko 40 kvadrata, naslonio se na jednu stranu kuće.

Prema njegovim rečima, očekuje se dolazak stručnjaka koji treba da proceni situaciju na terenu. Na tom prostoru bujice su i ranije predstavljale problem kada su odnele deo glavnog puta u tom kraju.

Zbog obilne kiše popljaven je put kod Jaza između Budve i Kotora, prenosi Podgorički vremeplov.

Voda u Pljevljima nije za piće

A zbog povećane mutnoće, voda sa sva tri gradska vodovoda u Pljevljima nije za piće.

Do zamućenja je došlo usled obilne kiše, a Pljevljaci su se danas pitkom vodom snabdevali u radnjama ili na izvoru kod Motela "Vodice".

Vrednosti mutnoće vode u sva tri gradska vodovodna sistema "Pliješ", "Jugoštica" i "Breznica" prate se svakodnevno i o eventualnim promenama građani će biti blagovremeno obavešteni, saopšteno je iz pljevaljskog "Vodovoda".

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара