Prvi slučaj koronavirusa potvrđen u Hrvatskoj

Premijer Hrvatske Andrej Plenković potvrdio je nakon sednice štaba za koronavirus da mlađi muškarac, koji se nalazi u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu, ima koronavirus.

Rezultati hrvatskog državljanina koji je boravio u Milanu između 19. i 21. februara stigli su u 11.30 časova i potvrdili da se radi o koronavirusu. Hospitalizovani muškarac je u dobrom stanju, piše Indeks.

Hrvatski portal prenosi da zaraženi Zagrepčanin radi u tehnološkoj firmi Erikson Nikola Tesla i da je u petak bio na poslu, što je dopisom potvrdila i kompanija.

U Milanu je sa devojkom boravio 19. februara i bio na fudbalskoj utakmici Lige šampiona između Atalante i Valensije.

"On pokazuje znakove blaže bolesti, poduzimamo mjere opreza", rekao je hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš.

Dodao je da će se sada zdravstvene službe usredsrediti na kontakte koje je zaraženi muškarac ostvario i da će oni tek biti testirani.

Očekuje se obraćanje direktora KBC Rijeka koji bi trebalo da saopšti kakvo je stanje devetoro Hrvata koji su hospitalizovani nakon povratka iz Italije. Nalazi se očekuju oko 15 časova

"Što se tiče riječke bolnice, mi smo primili devet ljudi. Oni su bili u Italiji, u Lombardiji, u dobi su između 19 i 50 godina. Jedan je imao simptome, on je u izolaciji", rekao je direktor bolnice u Rijeci Davor Štimac.

Ako nalazi bude negativan, prema njegovim rečima, ti ljudi će biti otpušteni iz bolnice.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво