Dodik: Niti ćemo otići odavde, niti ćemo kome dati svoj grunt

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je reakcija zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metjua Palmera odraz kontinuiteta američke politike u BiH da pretnjama Srbima i otvorenom podrškom Bošnjacima misli da može da reši problem u BiH.

"Od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do danas kažnjeno je, smenjeno, utamničeno i disciplinovano više stotina Srba, i kao što vidite problem nije nestao. Nisu nestali ni Srbi ni Republika Srpska, kako su neki priželjkivali, niti je nestala naša potreba da živimo kao sav normalan svet", rekao je Milorad Dodik za Srnu, upitan da prokomentariše izjavu Metjua Palmera o zvaničnicima RS.

Dodik je naglasio da je BiH zarobljena od strane maksimalističkih i destruktivnih zahteva bošnjačkih političara, koje nekritički podržavaju i međunarodni predstavnici.

"Umesto da su energiju i volju utrošili za traženje rešenja za sve, a ne samo za Bošnjake, službenici američke administracije su 25 godina pretili Srbima i zastrašivali ih, bez obzira kojoj političkoj garnituri su pripadali. Srbi u Republici Srpskoj su navikli na batine i njih to više ne boli, dobro bi bilo da to shvate svi i promene pristup problemu. Mi ne tražimo ništa što nam ne pripada po Dejtonskom sporazumu i ne želimo ništa što je na štetu drugih u BiH", istakao je Dodik, prenosi RTRS.

On je rekao da će Republika Srpska nastaviti da se u miru, svim pravnim i političkim sredstvima, bori za svoja Ustavom zagarantovana prava, bez obzira na to šta o tome govore pojedini međunarodni zvaničnici.

"Pozivamo ih još jednom da napuste slepu podršku bošnjačkim političkim ciljevima, da se okanu pretnji i zastrašivanja, da konačno zauzmu objektivan pristup i suoče se sa dubinom problema u BiH, kome su, svesno ili nesvesno, i sami kumovali. I da ozbiljno shvate da mi odavde nećemo otići, niti ćemo kome dati svoj grunt", poručio je srpski član Predsedništva BiH.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metju Palmer izjavio je da srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik predstavlja pretnju koju treba shvatiti veoma ozbiljno.

broj komentara 11 pošalji komentar
(subota, 22. feb 2020, 23:01) - anonymous [neregistrovani]

Sve to strano, treba oterati iz Bosne

Jedino tako ce se Bosna preporoditi.
Gde god su oni usli, napravilu haos,

(subota, 22. feb 2020, 22:52) - Љуљ [neregistrovani]

СрпскаРепубликаБоснАиХерцеговина

Зашто би ми отишли? Ми смо преко 1000 година у држави, ми смо је стварали и бранили, од Турака и Аустроугара. Да нам сад неко броји крвна зрнца? Не може! Неко ко је тек '92. себе именовао, јер до тад нису знали ко су, шта су. Ма ни сад, не знају.

(subota, 22. feb 2020, 20:59) - anonymous [neregistrovani]

Bilo bi dobro od Palmera...

...zatraziti da javno iznese cinjenice na osnovu kojih su Dodik i njegovi stavovi pretnja bilo kome u BiH!?
Inace za Palmera sam siguran da je otvorena pretnja svim Srbima na ovim prostorima i da to treba shvatiti krajnje ozbiljno!
Bilo bi dobro da mu se to javno i saopsti s obzirom da ni jedanput nije rekao ni jednu pozitivnu stvar za Srbe i Srbiju!

(subota, 22. feb 2020, 20:32) - Воронцов [neregistrovani]

Зашто се не поштује Дејтонски споразим и Устав БиХ?

Они који су кршили Дејтонски споразум и Устав БиХ управо су дали аргументе Додику да чини оно што чини.Да се поштује Дејтонски споразум и Устав БиХ ситуација би била сасвим другачија.У таквом стању односа Додик не би имао ни један аргумент да чини оно што чини , симболично речено био би разоружан .

(subota, 22. feb 2020, 20:03) - Томислав Штутгарт [neregistrovani]

Претње

Мистер Палмер ви сте тај кој
претставља озбиљне Претње, а
не Господин Додик Господин Додик
је Феномен и држи се онога: Туђе нећемо
своје недамо. Да сте ви Господине Додик
живи здрави!

(subota, 22. feb 2020, 19:50) - anonymous [neregistrovani]

zapad

hoce da BiH udje u NATO a mi Srbi to ne zelimo Rusi nam obecavaju i daju pomalo nade na razne nacine
i dok se velike sile oko tog pitanja bore mi treba da mislimo kako cemo sve to preziveti na kraju.

(subota, 22. feb 2020, 19:47) - anonymous [neregistrovani]

Ni milimetra

Nema više ni milimetra odstupanja!!
Tuđe nećemo a svoje ne damo.!
Dosta su Srbi izgubili i platili .
Živjela R.Srpska!!!

(subota, 22. feb 2020, 18:35) - anonymous Lala [neregistrovani]

To je to

Srbi su pretnja jer sprečavaju stvaranje unitarne BiH .

(subota, 22. feb 2020, 18:33) - anonymous [neregistrovani]

Za sve je u pravu

Sve sto je u ovoj izjavi rekao Dodik je potpuno tacno. Nema se sta ni dodati ni oduzeti, odlicno receno.

(subota, 22. feb 2020, 17:25) - anonymous [neregistrovani]

metju palmer

Milorad Dodik misli na svoj narod i šta tu predstavlja pretnju?