Hrvat s kruzera iz Japana od jutros u karantinu u Zagrebu

U Zagreb je jutros stigao Hrvat sa kruzera "Dajmond princes" i iz preventivnih razloga smešten u karantin u kojem će provesti 14 dana , saopštilo je hrvatsko Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se navodi da on, prema izjavama lekara koji brinu o njegovom zdravstvenom stanju, nema simptome zaraze i da se oseća dobro, prenosi Hina.

Dodaje se da će on provesti narednih 14 dana u karantinu u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", koji je osnovan jučerašnjom odlukom ministra zdravlja Vilija Beroša, prenosi Indeks.

U saopštenju je objašnjeno da će on biti u karantinu bez obzira na vreme provedeno u izolaciji na kruzeru, kako bi se otklonio bilo kakav rizik, s obzirom na to da dolazi s broda na kojem je epidemiološka situacija visokorizična.

"Hrvatske zdravstvene službe ništa neće prepuštati slučaju i nadalje ćemo poduzimati sve moguće preventivne mjere u zaštiti naših građana od moguće ugroze koronavirusom, pa tako i stavljanje u karantenu osoba kod kojih postoji i najmanji rizik opasan za njihovo ili zdravlje ljudi koji budu u doticaju s njima", ističe ministar zdravlja Vili Beroš.

Kako se ističe, on je u stalnom je telefonskom kontaktu s članovima porodice, a u poruci javnosti i medijima ističe da se oseća dobro.

Hrvatski državljanin je iz Japana je doputovao posebnim avionom koji je za svoje državljane i građane drugih zemalja Evropske unije poslala Italija.

Posle sletanja noćas u Berlinu, posebnim avionom, zajedno s državljanima Slovenije, stigao je u Maribor, odakle je posebnim sanitetskim prevozom i uz pratnju medicinskog tima prevezen u Zagreb.

broj komentara 0 pošalji komentar