Ambasador SAD u BiH: Očekujemo samo poštovanje Dejtona

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erik Nelson sastao se danas, drugi put za sedam dana, sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom kome je rekao da SAD ne očekuju ništa drugo sem potpunog poštovanja Dejtonskog sporazuma i teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH, saopštila je ambasada SAD u BiH.

"Dvadeset pet godina Amerika je važan partner Bosni i Hercegovini. U potpunosti podržavamo prosperitet, stabilnost i mir za ovu zemlju. Radnje koje to podrivaju snosiće pravne posledice", rekao je Nelson, prenosi sarajevski portal Kliks.

Nelson se sa Dodikom sastao u poslepodnevnim satima, nakon sednice Predsedništva BiH.

Ambasada je ranije danas saopštila da ne može da komentariše pitanje agencije Srna o izjavi premijera Federacije BiH Fadila Novalića koji je poručio da FBiH neće učestvovati u bilo kakvim razgovorima koji se odnose na definisanje granične linije među entitetima, porenosi portal RTRS.

Iz Ambasade SAD nisu odgovorili ni na pitanje da li će eventualno biti nekih sankcija prema federalnim političarima zbog neizvršavanja ove dejtonske obaveze u skladu sa Aneksom dva Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 20. feb 2020, 12:10) - Воронцов [neregistrovani]

Америчко подржавање просперитета БиХ?

Види се колико је успешам тај просперитет у погледу економије, демографије, људских права, демократије, поштовању права , одсуству корупције итд.? Пре ће бити да САД подстиче нетрпељивости, дискриминаторским односом према Србима и благонаклоним толерисањем других. Колико је дејтонских надлежности РС до сада пренешено на БиХ? У име чега су то чинили ?

(četvrtak, 20. feb 2020, 10:45) - anonymous [neregistrovani]

Licemjerje...

Pa hajde gospodine Ambasadore, pokazite nam kako se postuje Dejton!

(sreda, 19. feb 2020, 23:08) - anonymous [neregistrovani]

Jedno pricaju drugo rade

Zapad je izgubio svako povjerenje Srpskog naroda. Ovo je jedan sasvim dovoljan dokaz

(sreda, 19. feb 2020, 22:33) - anonymous [neregistrovani]

Dejton

Ne priznaje biranje hrvatskog predstavnika glasovima Bosnjaka.
Ne priznaje protivpravno skrivanje delovanja.
Ne priznaje preglasavanje.
Ne priznaje vlasnistvo zemljista u FBiH Republici Srpskoj.