Ambasada SAD u Podgorici pozvala na dijalog o spornom zakonu

Američka ambasada u Crnoj Gori pozvala je sve strane da se uključe u konstruktivni dijalog o zakonu o verskim slobodama, kao i da pokažu suzdržanost i izbegnu bilo kakvu eskalaciju nasilja ili nasilne akte.

Sjedinjene Države snažno podržavaju temeljne slobode poput slobode govora, udruživanja, okupljanja i prava pojedinaca da mirno uživaju slobodu veroispovijesti i uverenja, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ambasade.

"Poštujemo, takođe, prava svih suverenih zemalja da donose i primjenjuju zakone u skladu sa demokratskim normama i bez stranog uplitanja. U nastojanju da u potpunosti razumijemo pitanja važna za građane Crne Gore, službenici Američke ambasade redovno se sastaju sa pojedincima iz svih dijelova društva, uključujući civilno društvo i vjerske zajednice", ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, kao prijatelji, partneri i saveznici, Sjedinjene Države snažno podržavaju evroatlantske težnje Crne Gore i posvećene su njenoj dugoročnoj bezbednosti i prosperitetu. 

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 07. feb 2020, 09:27) - Cikago [neregistrovani]

,,Američka ambasada u Podgorici pozvala na dijalog,,

Ne mogu da verujem da je američka ambasada to uradila, zaista. Zašto su onda oni u svojoj državi odvojili državu od Crkve i dr.verskih zajednica, koji imaju svoje kanonske zakone i apsolutnu slobodu?Država SAD apsolutno ne sme da im se meša u njihov život unutar zidina ma koje verske zajednice.Čak država izdvaja velika novčana sredstva kao pomoć svim verskim zajednicama na tlu SAD bez obzira iz kojeg dela sveta dolaze.Ambasada SAD odlično zna da su Milo i njegov ,,zakon o /ne/slobodi veroispovesti u CG/kamen spoticanja u CG ali im, ne smeta, da izjednačavaju krivicu za postojeće stanje.Zašto, ambasada SAD, kada su se već oglasili ne predlože diktatoru Milu da prepiše njihov zakon o verskim zajednicama sa kojim bi svi bili zadovoljni.Ali ne oni ostaju licemeri kao i do sada, mada od njih nikada nismo očekivali da budu milosrdni prema srpskom narodu, izuzimajući, milosrdnog andjela, kojeg su nam poslali 1999 god .

(četvrtak, 06. feb 2020, 15:41) - Воронцов [neregistrovani]

Лалва је то демократија?

Каква је то демократија у којој се жели одузети имовина једној канонској цркви то јест СПЦ чиме се директно врши и прогон те цркве. Зар су то људска права и демократија? Зар се то не може препознати и изрећи реч осуде од дежурних бранитеља "демократија"?