Hrvati proteruju Kineza zbog pevanja ustaških pesama

Kinez Sce Jat Lueng, poznat po tome što se predstavlja kao ustaša, proteran je iz Hrvatske na tri meseca, piše "Slobodna Dalmacija".

Posle glasnog pevanja ustaških pesama tokom gledanja prenosa rukometnog finala između Hrvatske i Španije na benzinskoj stanici u Grubinama, Luenga je privela hrvatska pogranična policija.

Lueng je uhapšen u ponedeljak kada je objavljen snimak na kome se vidi kineski državljanin kako peva ustaške koračnice tokom finala Evropskog prvenstva u rukometu.

Istragu je sprovela pogranična policija, posle čega je Lueng priveden u Prekršajni sud Makarske u Imotskom.

Protiv njega je podneta optužnica zbog narušavanja javnog reda i on je po hitnom postupku priveden u sud.

"Radilo se o pesmama s neprihvatljivim porukama i sadržajem koje izazivaju mržnju i netrpeljivost", rekla je Željka Radošević iz Splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Osim prekršajnog postupka, policija je sprovela i postupak u skladu sa Zakonom o strancima.

Kako kineski državljanin ima privremeni boravak u Hrvatskoj, izrečena mu je kazna otkazivanja boravka i zabrana ulaska u Hrvatsku na tri meseca. Čim kazna postane pravosnažna, 44-godišnji Kinez moraće da napusti Hrvatsku.

Ovo nije prvi put da je Lueng, iz istih razloga, prijavljivan za remećenje javnog reda.

Početkom februara prošle godine Lueng je privođen posle objavljivanja snimka na kome se vidi kako on u jednom kafiću u Imotskom zajedno sa još jednim kineskim i jednim hrvatskim državljaninom peva navijačku pesmu "Neopisivo"  i podiže desnu ruku uvis kličući "Za dom spremni".

broj komentara 10 pošalji komentar
(utorak, 28. jan 2020, 08:51) - Рајко [neregistrovani]

Прогнанство

Имам предлог да човек из пријатељске земље та три месеца проведе у Ваљеву или Чачку и тако смањи трошкове па да им га вратимо са шајкачом на глави

(utorak, 28. jan 2020, 07:42) - anonymous [neregistrovani]

NIsmo ustaše

Medju nama ima ustaša ali hrvatski narod nije ustaški. To jasno tvrdim , treba samo reći i da je na izborima netom prije stvaranja ustaške NDH , Pavelićev pokret dobio tek 2% na izborima što znači da su našem narodu u Hrvatskoj ustaše nametnute i da nisu bile izbor hrvatskog katoličkog naroda, nesretnog i napaćenog kroz cijelu svoju povijest do danas i tu smo isti sa vama Srbima. Obje nacije žrtve su megalomanije svojih političkih elita i neće se ništa promjenit dok ne ustane tezak i radnik a onda će bit promjena i nitko više neće smjeti reći da je narod ....a sitonog zuba kako je rekao prvi predsjednik Tudjman kojeg poštujem jer jest radio za svoj narod ali puno i griješio a i jer je narod smatrao prostim i primitivnim i ne mogu mu oprostit ni to ni onih 200 najbogatijih obitelji. Nas na jugoistoku Europe elite unistavaju, dobro je da svak ima svoju drzavu ali stara pravila ostaju naarod je za njih nula ili manje od toga.

(utorak, 28. jan 2020, 01:43) - Djoka [neregistrovani]

Zašto...

Zašto ne pitaju kineza ko ga je naučio da peva ustaške pesme... ?

(utorak, 28. jan 2020, 00:07) - anonymous [neregistrovani]

A uberfirer Tompson?

Tražio bih i da hrvatska vlast objasni gde je to Kinez mogao da nauči te pesme. Pevali mu galebovi na kineskom?

(ponedeljak, 27. jan 2020, 22:54) - anonymous [neregistrovani]

licemeri

Kakvi su to licemeri, to nema granice. jos aktuelna predsednica im se hvali kako voli da slusa Tompsona koji velica ustase, redovno ispisuju ustaske grafite, navodno uhapse ih pa puste istog dana, a ovamo hapse Kineza da bi se pokazali pred svetom kao antifasisti.

(ponedeljak, 27. jan 2020, 22:24) - Наставник универзитета [neregistrovani]

Узесте ми мисао

Наравно да је све ово лакрдија хрватске власти. Окореле и доказане усташке злочинце рехабилитују, подижу им некакве споменике, навелико у хрватском друштву дивља повампирено усташтво, а они нађоше некаквог Кинеза да га осуде, јер је гле богати говорио речником мржње. А Томпсон национални херој, Главаш, Мерчеп, ....,

(ponedeljak, 27. jan 2020, 22:01) - K.T. anonymous [neregistrovani]

heheheheheee

Nasli kog ce da osude. A svoje cuvaju...

(ponedeljak, 27. jan 2020, 20:21) - anonymous [neregistrovani]

Smijurija

slomila se kola na Kinezu.

(ponedeljak, 27. jan 2020, 19:14) - Ivan Zgrozeni [neregistrovani]

"Радило се о песмама с неприхватљивим порукама и садржајем које изазивају мржњу и нетрпељивост"

Kinez nije bio svestan znacenja teksta jer ne govori hrvatski.

(ponedeljak, 27. jan 2020, 18:39) - anonymous [neregistrovani]

Hahaaaaa

A kada ce Marka Perkovica da proceraju?!!!