Izgradnja graničnog prelaza "Bratoljub" počinje u februaru

Izgradnja graničnog prelaza kod mosta "Bratoljub", koji povezuje BiH i Srbiju, trebalo bi da počne u februaru, rečeno je u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

U tenderskoj dokumentaciji za izgradnju graničnog prelaza navedeno je da je rok za završetak radova 350 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja u posao, a izvedeni radovi moraju biti urađeni u skladu sa najvišim profesionalnim standardima.

"Izvođač bi u drugoj polovini februara trebalo da počne sa radovima. Ukupna vrijednost projekta je 14,5 miliona KM. Tender smo davno završili, ali nismo mogli dalje, jer smo imali samo 7,5 miliona KM", navodi Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Glas Srpske prenosi da je UIO početkom prošle godine dobila šest ponuda za izgradnju graničnog prelaza između Bratunca i Ljubovije, ali je nedostatak novca na određeno vreme prekinuo konkursnu proceduru.

Situacija se promenila kada je krajem prošle godine novi saziv Saveta ministara odobrio potrebna dodatna sredstva za gradnju graničnog prelaza.

Izgradnja mosta "Bratoljub", u dužini od 227 metara, trajala je od oktobra 2015. do maja 2017. godine i koštala je oko 13 miliona evra, ali zbog nepostojanja graničnog prelaza još nije u funkciji.

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 26. jan 2020, 13:20) - Srba [neregistrovani]

Drina

Kakva granica ,most da se koristi a granica da se ruši,kakve carine ,granični prelazi.
Srbi sa obe strane Drine a granica ,još i da oglobe narod taksama ,carinama ,pasošima....