Đukanović: Prijateljski sam razgovarao sa Vučićem, nema povlačenja zakona

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je da Predlog zakona o slobodi veroispovesti neće biti povučen. Naveo je da je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su razmenili mišljenja o predloženom zakonu.

Milo Đukanović je istakao da se na tom dokumentu radi od 2014. godine i da nisu nikoga zaobišli u proceduri, a ukoliko blagovremeno budu podneti amandmani na taj zakon, oni će biti razmotreni, prenose Vijesti.

Kazao je da je razgovarao sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, između ostalog i o tom pitanju i da su o tome razmenili mišljenja.

"Pričali smo o aktuelnim pitanjima i u jednoj i drugoj zemlji i u tom kontekstu smo se dotakli ovog najaktuelnijeg pitanja, Zakonu o slobodi vjeroispovjesti. Jedan od uobičajenih razgovora, da se međusobno informišemo", pojasnio je Đukanović.

Istakao je da nije bilo prilike za detaljniju razmenu argumenata.

"Njegovo interesovanje sam zaista potpuno prijateljski i dobranamjerno razumio, kao zainteresovanog čovjeka, koji vodi susjednu državu, o tome šta se događa u Crnoj Gori. Kazao mu je otprilike šta je poenta toga zakona, šta su procedure koje taj zakon pokušava normativno da utemelji", naveo je predsednik Crne Gore.

Na pitanje kako je Vučić reagovao na njegovo objašnjenje, Đukanović je odgovorio da nisu vodili nikakvu polemiku.

"Ono što sam čuo od njega, dakle razumio sam da vjerovatno ima određenih nedoumica. Pokušao sam da mu približim, jer mi se čini da je jako puno manipulacije u medijima regiona", kazao je Đukanović.

Đukanović je istakao da je "Crnogorska pravoslavna crkva starija od savremene Crne Gore i da postoji od ranog 15. veka".

broj komentara 11 pošalji komentar
(četvrtak, 26. dec 2019, 07:14) - Natasa [neregistrovani]

Vucic

Đukanović svesno narušava mir u regionu...

(četvrtak, 26. dec 2019, 04:34) - milan lala [neregistrovani]

"Prijateljski razgovor"

Ti prijateljski razgovor imas sa Thacijem i Hardinajem oni su tvoji prijatelji a sa predsednikom Srbije imao si samo razgovor . Ti nisi prijatelj ni Srbije ni Srpskog naroda , a ni nase SPC i naseg naroda u C. Gori . 

(sreda, 25. dec 2019, 22:29) - anonymous [neregistrovani]

A

Sa takvim prijateljima poput Mila treba biti oprezan.

(sreda, 25. dec 2019, 21:22) - anonymous [neregistrovani]

prijateljski

pored ovakvih prijatelja našem predsedniku neprijatelji ne trebaju.

(sreda, 25. dec 2019, 17:28) - anonymous [neregistrovani]

Daklem

Dogovor.

(sreda, 25. dec 2019, 16:39) - anonymous [neregistrovani]

Komentasr

Nema ko da zastiti srpski narod nigde u regionu.Milo pod pritiskom Alijanse unistava SPC jer treba po Zapadu sve srpsko unizavati.Ovo je i otvorena kampanja protiv pravoslavlja.Nemam reci.

(sreda, 25. dec 2019, 16:09) - anonymous [neregistrovani]

Neko to smisljeno radi

Da razbije Pravoslavnu Crkvu na lokalne - drzavom kontrolisane crkvice. Primer: Ukrainska, Makedonska pa sad evo i Crnogorska. A zna se koliko su jake vlade tih drzavica i ko sa njima diriguje.

(sreda, 25. dec 2019, 15:45) - Sima [neregistrovani]

Iskrenost

Djukanovic jasno vodi antisrpsku politiku,ovo je za njega kratkorocna pobeda,ali dugorocno jos jedan razdor i podela naroda, a na graju gubitnici ce da budu Crnogorci i Crna Gora.

(sreda, 25. dec 2019, 15:41) - Рауш [neregistrovani]

Мило изнад закона

Аргументе Мило желимо, од Дукље до Зетске државе па наовамо до модерне Црне Горе, да ли су присутни Срби и српска црква и која је њихова улога у историји тога простора?

(sreda, 25. dec 2019, 15:40) - anonymous [neregistrovani]

***

Па све је старије од "савремене Црне Горе", какву је ти сматраш...

div id="adoceanrsvdcfhklggd">