Ambasador Zarić za RTS: Među povređenima nema srpskih državljana

Među povređenima i poginulima u zemljotresu nema državljana Srbije, kaže za RTS ambasador Srbije u Tirani Miroljub Zarić. Još je rano da se utvrdi tačan broj žrtava, dosta objekata je oštećeno, naročito u mestu Tumana, napominje Zarić.

Miroljub Zarić kaže da, prema podacima albanskih vlasti, među povređenima i poginulima nema stranaca.

U Tirani trenutno boravi stotinak srpskih privrednika koji su došli zbog Međunarodnog sajma i svi su na bezbednom.

"Bilo je malo panike jer je deo njih smešten u najvišem hotelu u Tirani, sa 23 sprata, ali niko nije povređen", ističe Zarić.

Ambasador Srbije u Tirani kaže da će se više o broju žrtava i materijalnoj šteti znati kad se situacija malo smiri.

"Dosta objekata je oštećeno. U mestu Tumane, koje je nekih 35 kilometra od Tirane prema Skadru, srušeno je najviše objekata. Uglavnom, prema informacijama njihovih medija, porušeni su stariji objekti. Ima dosta porušenih objekata u Draču, takođe, a u Tirani ima dosta oštećenih zgrada", navodi Zarić.

Direktor Centra za regionalnu saradnju Privredne komore Srbije Aleksandar Radovanović, koji se sa pedeset privrednika iz Srbije nalazi u Tirani, rekao je za RTS da je potres dugo trajao.

"Ja sam bio smešten na 20. spratu hotela i bilo je jako neprijatno. Celu noć nismo spavali, imali smo još jedan udar u 7.10 časova", naveo je Radovanović.

broj komentara 0 pošalji komentar