HDZ izbacuje članove zbog kritikovanja stranke na društvenim mrežama

Predsedništvo HDZ-a odlučilo je da se sankcionišu svi članovi stranke koji u aplikacijama Votsap, Vajber i grupama na Fejsbuku šire mržnju, prete ili kritikuju politiku vođenja HDZ-a i samog predsednika Andreja Plenkovića, a isto se odnosi i na istupe u javnosti.

Andrej Plenković je na sednici Predsedništva HDZ-a u petak otvorio raspravu o kritikama vrha stranke, ali i smeru HDZ-a, pa se posebno fokusirao na društvene grupe.

Izvori iz HDZ-a rekli su za Večernji list da je najbrojnija jedna Votsap grupa nazvana "Uskoci i hajduci" – neformalna grupa ljudi sklonih narodnjaštvu, konzervativizmu i hrišćanskoj demokratiji.

Ta je grupa osnovana 2016. godine, ima 235 članova iz cele Hrvatske, u kojoj, kako kažu izvori Večernjeg lista, možda pet odsto članova grupe spada u Plenkovićeve poklonike, dok su ostali njegovi veliki kritičari.

Navodi se da je član jedne od tih grupa bio i Mario Kapulica, predsednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a, zbog čega se veruje da je on Plenkovića i upozorio na sadržaj koji se piše i distribuira u tim grupama.

Na sastanku Predsedništva HDZ-a isticalo se da se Votsap grupa odnosi posebno na zagrebački HDZ. Svi šefovi županijskih organizacija odlukom Predsedništva dobili su zadatak da sankcionišu neposlušne članove koji u "grupama pokreta otpora" napadaju Plenkovića i njegovu politiku.

Navodno je Plenković zatražio od pojedinih šefova županijskih organizacija da autore poruka u kojima se posebno kritikuju odluke najviših zvaničnika stranke – izbace iz HDZ-a.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. nov 2019, 09:03) - anonymous [neregistrovani]

To je najbolji način nadziranja

Putem totalitarnih metoda.

(nedelja, 10. nov 2019, 15:13) - anonymous [neregistrovani]

Paralela

Uporediti sa NDH samo demokratski zapakovano cutali sve dok nisu usli u EU a sad pokazuju pravo lice

(nedelja, 10. nov 2019, 13:11) - anonymous [neregistrovani]

Politicka stranka

Frakcije ili cepanje stranke?

(nedelja, 10. nov 2019, 13:03) - Paja demokrata [neregistrovani]

Demokratija na hrvatski način

Izgleda da neki u HDZ-u nisu shvatili značenje reči ""DEMOKRATIJA". U Demokratiji svako ima pravo na svoje mišljenje koje ne mora biti isto kao kod gospode na vlasti.

(nedelja, 10. nov 2019, 12:10) - FORum LIvii [neregistrovani]

los primer

Sta je sledeci korak?Goli otok ili Gulag ?
Usta su im puna demokratije , sloboge u Evrope a u praksi su konzervativci ,diktatura ofarbana plavo sa zlatnim zvezdicama.
Ovo je pokazatelj stanja u drustvu i odnosa prema manjinama .Oni su primer kako ne treba i kako ne valja.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">