Akcija protiv levičarskih ekstremista u Grčkoj, zaplenjen arsenal oružja

Grčka policija je uhapsila tri osobe zbog sumnje da su umešani u terororizam i privela još petnaest osoba u sveobuhvatoj akciji usmerenoj protiv levičarskih ekstremista.

Policija je saopštila da je pretresla 13 kuća i pronašla, između ostalog, pet kalašnjikova, automatsku pušku, dva pištolja, detonatore, dinamit, TNT i granate, navodi Ekatimerini.

Testiranja su potvrdila da su neki od pištolja korišćeni u napadu na prostorije socijalističkog PASOK-a, od strane grupe Revolucionarna samoodbrana, koja je ranije preuzela odgovornost za napad granatom na francusku ambasadu, kada je povređen policajac.

Takođe, jedan kalašnjikov upotrebljen je za napad na meksičku ambasadu 2016. godine.

Premijer Grčke Kirjakos Micotakis čestitao je policiji i ponovio obećanje da će "problem domaćeg grčkog terorizma biti rešen jednom za sva vremena".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво