Albanija, opozicija optužuje, Rama ne podnosi ostavku

Albanski premijer Edi Rama odbacio je ideju opozicije da se stanje na političkoj sceni, posle neuspeha da obezbedi početak pregovora sa EU, proveri vanrednim parlamentarnim izborima. Opozicija besna. "Umesto da ubeđuju Bundestag, grlili su se i ljubili sa Federikom Mogerini", rekao je Ljujzim Baša.

Ionako uzavrele političke strasti u Albaniji, podignute su na viši nivo pošto je Evropska unija, još jednom, odložila početak pregovora Tirane sa EU, ali se čini da ovaj diplomatski neuspeh neće preterano naškoditi premijeru Ediju Rami.

Desetak sati pošto je postalo izvesno da EU, ni ovaj put, neće Albaniji otvoriti vrata za početak pregovora, premijer Edi Rama je odlučno odbacio mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

"Vanredne izbore niko nije ni pominjao... Pred nama je još mnogo posla i nemamo vremena za gubljenje. Nećemo zadovoljavati ambicije nezaposlenih ili zaludnih ljudi", rekao je Rama aludirajući na lidera opozicije Ljujzima Bašu.

Rama je, takođe, ironično rekao i da je kriv što su Francuska i Nemačka imale različit pristup odlučivanju o otvaranju pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

Opozicija je, istovremeno, optužila vladu za amaterizam, navodeći da je Evropsku uniju nemoguće zavarati propagandom ili šarenim izveštajima Evropske komisije.

Baša je objasnio da je Holandija, koja se uz Francusku najžešće protivila početku pregovora Tirane sa EU, kao ključne probleme videla kriminal i korupciju.

Lider opozicije je, takođe, naveo i na veliki broj tražilaca azila iz Albanije, čiji broj procentualno prevazilazi migracije iz Sirije ili Avganistana.

"Umesto da se pozabave dodatnim uslovima koje je izneo Bundestag, oni su se grlili i ljubili sa Federikom Mogerini", rekao je Baša.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво