Orban: Migranti ne bi stigli do Nemačke da je Srbija bila u EU

Zapadne države u Evropskoj uniji pate od "zamora proširenja" i koriste novije članice kao "žrtvenog jarca" zbog svojih problema, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.

Premijer Mađarske je, takođe, rekao za državni radio da "ilegalna migracija ne bi stigla do Nemačke" da su zemlje poput Srbije bile deo EU već za vreme migrantske krize, 2015. godine, preneo je AP.

Orban je rekao da očekuje da će se bivši ministar pravde Laslo Tročanji imenovan za novog evropskog komesara za proširenje suočiti sa "vrućim momentima" tokom predstojećih rasprava, pre glasanja evropskog parlamenta o novom sastavu Evropske komisije.

Mađarska je suočena sa postupkom EU oko poštovanja vladavine prava i demokratskih procedura, uključujući zakone koji su usvojeni dok je Tročanji bio ministar pravde, ali je Orban rekao da se profesionalno Tročanjiju ne može ništa zameriti, osim "da je Mađar".

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 15. sep 2019, 09:57) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Ako taj covek.....

Ako taj covek Orban je toliko spreman,,jak,,i Inteligentan, neka se obrati sa molbom komandantima NATOp. i EU savezu ,DA promene Politiku prema zemljama Afrike i Sr.
Istoka, pa da problem sa emigracijom rese
sto pre...Pero


(subota, 14. sep 2019, 11:26) - anonymous [neregistrovani]

EU

Da, da... Vi bi radno nama ostavili sve migrante. Neka hvala. Hvala bogu da nismo u EU, onda bi nam vi određivali koliko koga mora da primimo.

Znači Srbiji treba dozvoliti da uđe u EU samo da bi mogli da nam uvalite sve migrante? Mislim da ste se malo zeznuli... Mislili ste ako nas izostavite da će nama svi migranti ostati? Nisu ni oni blesavi...oni hoće u države EU... A hvala bogu mi to nismo i nadam se nikad nećemo ni biti. Možemo mi sami da stvaramo i pravimo NAŠE standarde a ne tuđe.

(subota, 14. sep 2019, 08:21) - Непергаћа, Јово [neregistrovani]

Можете Г-дине Орбан

да повучете признање за окупирану територију Косова и Метохије, ако сте нам пријатељ и настојите да зближите Мађарски и Српски народ.

(petak, 13. sep 2019, 21:07) - Воронцов [neregistrovani]

А одакле мигранти стигну у Србију?

Преко територије ЕУ.

(petak, 13. sep 2019, 18:57) - Рауш [neregistrovani]

Орбан и Мађарска

Орбан да повуче признање косова ако је искрен пријатељ Србији и Србима.