Pupovac: SDSS će proceniti situaciju i odrediti dalje korake

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac u prvom reagovanju nakon što je vrh vladajuće Hrvatske demokratske stranke osudio njegove izjave povodom napada na Srbe u Uzdolju, kod Knina, kaže da je čuo poruke sa tog sastanka, ali da ga nije zvao ni premijer Andrej Plenković, ni bilo ko drugi iz te stranke.

Andrej Plenković je juče na sastanku vrha stranke Pupovčeve izjave u kojima je Hrvatsku uporedio sa nekadašnjom ustaškom NDH, te da kao takva predstavlja faktor nestabilnosti, nazvao krajnje neprimerenim, pa i nedopustivom, preneli su hrvatski mediji.

Milorad Pupovac je rekao da će izjave tim povodom dati nakon rasprave u stranci i analize. 

"Ne, nećemo davati izjave dok ne raspravimo i ne analiziramo sve", jasan je bio Pupovac u izjavi za Hinu, a za zagrebačku televiziju N1 lider SDSS-a je rekao: "Pustite nas da procenimo situaciju i odlučimo o daljim koracima".

Plenković je sinoć, nakon stranačkog sastanka, rekao da ne stoje izjave Pupovca, koji je, inače, koalicioni partner aktuelne vlade, da je Hrvatska faktor nestabilnosti u području jugoistoka Evrope i da savremenu Hrvatsku upoređuje s režimom NDH. 

"Smatramo da to apsolutno ne stoji i da treba vrlo jasno kazati i to odlučno odbacujem", naveo je Plenković i doda da od Pupovca očekuje da, kako je kazao, ne pridonosi polarizaciji društva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се