Nacional: Hrvatskoj predsednici prete objavljivanjem privatnih mejlova i poruka

Protivnici aktuelne hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je ozvaničila kandidaturu za još jedan predsednički mandat, žele da kod nje pojačaju paniku i najavljuju mogućnost objavljivanja privatne prepiske sa njenim bivšim savetnikom Matom Radeljićem, objavio je hrvatski nedeljnik "Nacional", koji konstatuje da bi privatna arhiva Radeljića mogla postati "zlokobno oružje" u predsedničkoj kampanji.

Sastavni deo te Radeljićeve arhive je i jedan mejl kojim ga, piše Nacional, predsednica Kolinda Grabar Kitarović pita da li je sa Pantovčaka trebalo da ukloni Titovu bistu.

Hrvatski portal Indeks prenosi da je među mejlovima predsedice, o kojima piše Nacional, navodno i jedan upućen od srpskog predsednika Aleksandara Vučića u kojem je, kako se tvrdi, "moli da više ne koristi izraz 'velikosrpska agresija'".

Radeljić je tokom četiri godine bio savetnik hrvatske predsednice i za to vreme je arhivirao, kako se navodi, čak 200 privatnih mejlova i gotovo hiljadu SMS poruka koje je predsednica Kolinda Grabar Kitarović razmenila sa njim.

Radeljić, koji je bio savetnik predsednice za unutrašnju politiku, i predsednica Kolinda Grabar Kitarović, navodi Nacional, "postali su jedno od oružja" koje krug ljudi blizak štabu njenog protivkandidata Miroslava Škora planira da iskoristi kao, kako se navodi, svojevrsnu "crvenu krpu" kojom u svakom trenutku mogu da zaprete aktuelnoj predsednici.

Hrvatska predsednica je Radeljića smenila krajem prošle godine, a on je odmah nakon te odluke tvrdio da je smenjen uz pretnje hrvatske tajne službe SOA.

Prethodno je iz okruženja Grabar Kitarovićeve ostavku podneo savetnik za nacionalnu bezbednost Vlado Galić.

Ove dve promene na Pantovčaku izazvale su polemike u javnosti, a predsednica je gostujući tada u Dnevniku HRT-a rekla da "svako vreme traži neke nove ideje, neka nova rešenja", te da je odlučila da u novu godinu uđe na krilima pozitivnih incijativa.

Radeljić je, međutim, istog dana tvrdio da je smenjen uz pretnje SOA, ali je Kitarovićeva tada odbila da komentariše te optužbe.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 20. avg 2019, 12:50) - anonymous [neregistrovani]

Zasto joj pretiti!

Ona je zena kao i ostale.