"Juta" savetuje turistima da ne otkazuju letovanje u Grčkoj

Situacija na Halkidikiju se stabilizuje posle nevremena u kojem je poginulo šest osoba, među njima i dvoje dece. Šestoro povređenih srpskih turista pušteno je kućama, a trinaestogodišnja devojčica koja je zadržana u solunskoj bolnici se oporavlja. U turističkim agencijama navode da naši građani nisu tražili da prekinu letovanje, a za sada nema ni otkazivanja aranžmana.

Posledice nevremena već su otklonjene, postoje uslovi za letovanje i agencije nisu u obavezi da vraćaju novac, rečeno je u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija.

Iz "Jute" savetuju turiste koji su već u Grčkoj da nastave svoje letovanje, a oni koji su se zaputili da ne otkazuju putovanja jer za tim nema potrebe.

Jedan od onih koji nastavljaju letovanje je i Saša. "Ništa se nije promenilo za mene. Ostajem ovde još četiri-pet dana, videću. To je bila ćud prirode, šta drugo da kažem", naveo je Saša.

Sever Grčke u sredu uveče je pogodilo razorno nevreme. Oluja praćena jakom kišom i grmljavinom nosila je sve pred sobom, a voda je navirala i u apartmane.

Turistkinja iz Nemačke Ekaterina Janoju rekla je da su se veoma uplašili, naročito zbog snažnog vetra.

"Sećam se da je oluja došla iznenada, čuo sam zvuk vetra kako prolazi kroz vrata, užasno je bio jak. Nije bilo struje, gasa, ničega", kaže Rado Florin, turista iz Rumunije.

Da je bilo stresno saglasna je i Adrijana iz Srbije. "Ljudi su vrištali, kao i deca dozivajući roditelje. Zaista je bilo loše", navela je Adrijana.

Poginulo je sedam stranih državljana, a više od 120 je povređeno. Trinaestogodišnja devojčica iz Srbije smeštena je u solunsku bolnicu.

broj komentara 8 pošalji komentar
(petak, 12. jul 2019, 15:43) - KOBAC011 [neregistrovani]

!?!?

"Ništa nije nagoveštavalo..."... ta rečenica se stalno ponavlja ovih dana... svakako, ništa nije nagoveštavalo
nevreme, osim vremenske prognoze u kojoj je istaknut NARANDŽASTI meteo-alarm! Da li je moguće da tih dana baš niko nije obratio pažnju na vremensku prognozu?

(petak, 12. jul 2019, 12:45) - anonymous [neregistrovani]

Logika?

Ako neko nije imao vode i struje par dana zašto nema prava na refundaciju, zar su samo krajnji korisnici u obavezi da trpe i snose troškove? Gosti koji nisu išli preko agencije su dobili pare nazad u celosti na licu mesta ukoliko je vila imala veća oštećenja ili srazmeran deo ukoliko su se odlučili da krenu kući ranije, takođe gazde su više brinule o tim gostima nego o gostima preko agencije, bar u mom slučaju gde od gazde nismo dobili ni zdravo a kamoli da li je sve u redu.

(petak, 12. jul 2019, 11:27) - anonymous [neregistrovani]

Ma mi smo jedinstveni u svemu

Znaš kad će naš da otkaže letovanje, juče :-D Nisu otkazivali kad je bilo ono u Egiptu sa teroristima, a sad neće tamo neka olujica da im uskrati uživanje, ima da letuju na pesku ako treba, samo stave peškir i okolo poređaju frižidere sa hranom :-D

(petak, 12. jul 2019, 10:52) - anonymous [neregistrovani]

odmor

Mozemo da se lepo odmorimo i kod svoje kuce. Tu je najsigurnije a i najmanje ce nas kostati.

(petak, 12. jul 2019, 10:22) - anonymous Daniela [neregistrovani]

Grcija

Posle kise dolazi sunce ajmo svi da se kupamo suncamo to lose je proslo moze se desiti svuda Polihrono je prelepo mesto

(petak, 12. jul 2019, 09:56) - Ljubomir [neregistrovani]

Ja krecem jos danas za Grcku!

Sada je mozda jos vise razloga da se ide u grcku i da se pomogne tim ljudima! Oni su nama bili dobri kada je nama trebalo, ovo malo prorodnih nedaca mozemo zajedno da prebrodimo i da nam u buducnosti svima bude jos bolje!

(petak, 12. jul 2019, 09:37) - anonymous [neregistrovani]

Nikiti

Sve normalno jos od juce ujutro,struja ,internet,sve.Juce smo se i kupali.

(petak, 12. jul 2019, 08:38) - anonymous [neregistrovani]

Šta to pišete?

Na Halkidikiju i dalje nema struje, ne može normalno da se boravi tamo, propala je gomila hrane ljudima u apartmanima, uopšte nema uslova ni za kakvo letovanje niti su posledice oluje otklonjene! Ko nije otišao ne treba da kreće, a agencije su svakako obavezne da vrate novac.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">