Dodik odbio da primi nemačku ambasadorku – radila na "štetu Srba"

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, obavestio je ambasadorku Nemačke da ne može da je primi u oproštajnu posetu.

Milorad Dodik nije primio ambasadorku Nemačke u Sarajevu Kristijan Homan u oproštajnu posetu, navodi Kliks.

Dodik je u pismu ambasadorki ocenio da su njeni javni istupi i diplomatske aktivnosti bili politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimereni, a obećao je da će o tome "obavestiti i najviše predstavnike Nemačke.

"Pored toga, kao ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini u protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same Bosne i Hercegovine i njenog Ustavom predviđenog uređenja. Kao predstavnik zemlje, koja na ovim prostorima nosi teško historijsko breme, očekivano je bilo da pokažete više razumijevanja i diplomatskog senzibiliteta u Vašem radu", napisao je predsedavajući Predsedništva BiH.

Napomenuo je kako visoko ceni napore Nemačke da svojim iskustvima i pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na celom prostoru Balkana.

Dodik ipak, piše na kraju pisma, sa žaljenjem konstatuje da ona nije bili adekvatan predstavnik takve Nemačke.

broj komentara 20 pošalji komentar
(četvrtak, 13. jun 2019, 22:41) - anonymous [neregistrovani]

Eh, sad.

Šta je vama? Vi niste normalni!
Nije Dodik BiH! Ovo što dodik radi je na štetu srpskog naroda u BiH i entiteta RS!

(četvrtak, 13. jun 2019, 20:54) - Protivnik lupanja! [neregistrovani]

Ona radi samo po diktatu Berlina!

Dodik se obratio na pogrešnu adresu!

(četvrtak, 13. jun 2019, 20:12) - anonymous [neregistrovani]

Браво за Додика

Тако треба, па следећи амбасадор кад дође нек зна да срби више ниће да ћуте на њихово иживљавање и не фер понашање.

(četvrtak, 13. jun 2019, 18:37) - anonymous [neregistrovani]

daa

Kapa dole,pozzdrav iz Srbije,jos malo pa cemo i granice ukinuti!To je nemin0vno

(četvrtak, 13. jun 2019, 17:36) - anonymous [neregistrovani]

Pa onda Komšić neće sa ruskim ambasadorom

...pa.ni Džaferović!
Nemačka je ipak zemlja koja brine ono entitetima, pogotovo RS.
Najviše daje u BiH s time i RS!
OVAKVE STVARI SU KONTRAPRODUKTIVNE!

(četvrtak, 13. jun 2019, 16:57) - anonymous [neregistrovani]

@Neprimereno

Naravno da sa svima treba razgovarati. Ali, jedno je razgovarati, sasvim deseto je kada neko umesto razgovora krene da ti diktira i odredjuje sta smes da radis a sta ne, govoris i slicno. Neki u Srbiji nisu ni svesni da strane ambasade u BiH bukvalno odlucuju o svemu. Dodika je izabrao srpski narod, i ako neke strane ambasade ne uvazavaju interese srpskog naroda i Rep. Srpske logicno je da predstavnik Srba ( u ovom slucaju) ne 'razgovara' sa onima koji bi srpskom narodu i Rep. Srpskoj nametnuli svoje diktate.

(četvrtak, 13. jun 2019, 15:46) - anonymous [neregistrovani]

Američki ambasador u Holandiji..

,pre nekoliko meseci,izneo je samo jednu malu opasku i tako se umešao u unutrašnje pitanje Holandije nakon čega je reakcija bila žestoka te se dotični jasno i glasno izvinio narodu.A kod nas se amdasadori ponašaju kao okupatori.Ne zaklapaju vilice u davanju "preporuka".Bravo Mile ja te ne bih iz drugi razloga glasao ali nakon ovoga bih razmislio.Svaka čast vreme je da neko takvo ponašanje "vrati u kućicu".

(četvrtak, 13. jun 2019, 15:41) - anonymous [neregistrovani]

Potpuno

Ispravno od Dodika. Da je Vucic pametan da pocne ovako, pa kad zucne neki ambasador da ga odmah vrati odakle je i dosao. Moramo biti svjesni da samo ostrim karakterom u medjunarodnim odnosima mozemo postati cijenjeni. Nase rijeci nemaju tezinu, niko nas i ne slusa. Samo ovako kako Dodik radi. Samare dijeliti i lijevo i desno, pa ce MOZDA neko i da cuje.

(četvrtak, 13. jun 2019, 15:24) - Srdjan Pesic [neregistrovani]

"Cast"

Samo da vas posetim da je I Milosevic tako sa Americkim ambasadorom 1990, pa vidite kako smo prosli. Samo, naravno Srbima je inat vazniji od svega. I izumrecemo na Balkanu iz inata.

(četvrtak, 13. jun 2019, 14:52) - anonymous [neregistrovani]

re. Neprimereno

Mozda jeste nediplomatski potez, ali stalnim saginjanjem i ponasanjem kako je sve u tredu (a nije) im saljete poruku da vas njihovo ponasanje i delovanje ne pogadja (a pogadja). Ovako ce im jasno biti da se ne slazemo i ne prihvatamo njihove stavove.
A sto se Vucica tice, bolje da se nije sastajao sa Albancima, jer im je samo popustao. A kao sto je i sam rekao...slagali su ga a nas iskoristil. Ponizavajuci poraz zahvaljujuci njegovim sastancima.