Vlasi ambasador u Podgorici?

Bivši funkcioner SFRJ Azem Vlasi potvrdio da će biti prvi ambasador Kosova u Podgorici. Puni diplomatski odnosi posle odluke Međunarodnog suda u Hagu, najverovatnije u martu, pišu podgorički mediji.

Kosovski funkcioner u organima nekadašnje SFRJ Azem Vlasi potvrdio je da će biti prvi ambasador Kosova u Podgorici.

Vlasi nije mogao da precizira kada će biti zvanično predložen za ambasadora u Podgorici, napominjući da nije diplomatska praksa da govori o detaljima dok ne bude zvanično predložen i ne dobije agreman od crnogorske vlade.

On je pozdravio najavu crnogorskih vlasti o uspostvljanju diplomatskih odnosa sa Prištinom i poručio da Priština čeka odluku Podgorice.

"Otkad je Crna Gora priznala nezavisnost Kosova, Priština želi uspostavljanje punih diplomatskih dnosa sa Podgoricom", kazao je Vlasi podgoričkim medijima.

Podgorička štampa prenosi da će Crna Gora uspostaviti pune diplomatske odnose sa Kosovom posle sesije Međunarodnog suda u Hagu, najverovatnije u martu, i navodi da se Crna Gora odlučila na uzdržani stav da ne bi poremetila odnose sa Beogradom.

Ta odluka je usledila nakon zahteva srpskog ambasadora Zorana Lutovca, koji je od Ministarstva inostranih poslova zatražio da odloži uspostavljanje diplomatskih odnosa sa Kosovom do odluke Međunarodnog suda o legalnosti proglašenja nezavisnosti južne srpske pokrajine.

Lutovac je preneo poruku Srbije da bi izuzetno cenila kada bi Crna Gora sačekala da Međunarodi sud donese mišljenje o proglašenju kosovske nezavisnosti i tek onda odlučila o otvaranu ambasade u Prištini.

Crnogorski zvaničnici nisu isključili mogućnost da bi Crna Gora preispitala odluku o priznanju nezavisnosti Kosova ukoliko bi Međunarodni sud ocenio da je ta odluka nelegalna, ali su izrazili sumnju da će se to desiti.

broj komentara 28 pošalji komentar
(subota, 02. jan 2010, 01:17) - anonymous [neregistrovani]

brukica

problem sa političarima i sa velikim biznismenima u regionu je taj što većina onih koji danas upravljaju ovim nepostojećim državama, nikada nisu naučili apsolutno ništa u školi. ONi se bave politikom, ne poznaju istoriju ni sopstvenog, još manje drugih naroda, kultura im je totalna nepoznanica, a političke nauke im liče na neki sir za mazanje na 'leba. O zakonima ponude i potražnje, nekoj ekonomiji i te stvari, stvarno nema smisla ni da razgovaramo :)))) čemu kad je to čista naučna fantastika?
Kod takvih ekonomista i političara, slava traje tek dovoljno toliko, da obruka jednu naciju za celu večnost.

Lako je šutirati po Srbiji , sada kada su je svi šutnuli, ali ... šta sutra? Hoće li sutra, zbog ovoga danas biti ovakve nacije koju je stvorio ovaj sa slike? Hoće li biti dovoljno svedoka najvećih političkih grešaka totalno promašenih ljudi?
I ... koji smisao ima otvarati ambasade? Samo u Prištini fali 40-tak hiljada ljudi, niko primetio nije...koliko će ih faliti sutra? Svi? Čemu onda ambasadorii? Nisu mogli da se dogovore kada su imali istu kasicu prasicu, sada će malo da se igraju poreza, različitih novčanica i granica, pa će lakše znati kako je trebalo da se radi?

(četvrtak, 10. dec 2009, 09:47) - anonymous [neregistrovani]

nase zablude

Mi srbi moramo biti prakticni a ne iracionalni.Vlasi dobija placu iz Pristine a ne iz Beograda pa nema razloga za ljutnju.Njihovi odnosi su normalni za njih jer su na istoj liniji,antisrpskoj.1980, kad je umro "crveni kralj", pitah jednog postenog albanca sa Kosova - Zasto dizu revoluciju bas sada? Odgovor je bio:Neki osim hleba hoce i pogacu.Ali nemesi se pogaca krvavim rukama.

(sreda, 09. dec 2009, 22:35) - anonymous [neregistrovani]

vllasi

za iformaciju:VLLASI se pise sa dva LL,pozdrav.

(sreda, 09. dec 2009, 22:32) - anonymous [neregistrovani]

vllasi

titov ucenik,ja mislim da zna sta treba da radi,i kako.

(sreda, 09. dec 2009, 22:28) - djeki [neregistrovani]

penicilin

ah bas mi je drago,vllasi je penicilin za balkansku politiku,

(sreda, 09. dec 2009, 22:22) - anonymous [neregistrovani]

pamtite

tesko ce biti pamtiti jer ih ima mnogo drzava,i vracati je nemoguce jer to kosta skupo.

(sreda, 09. dec 2009, 19:14) - crna gora [neregistrovani]

(utorak, 08. dec 2009, 16:08) beli [neregistrovani] opošalji odgovor vlasi braco crnogorci od sad idite u pristinu a ne u beograd sram vas bilo

Postovani moderatori,
Kako mozete nesto tako da obavljate?Procitajte ovaj naslov sto je od vas obavljeno.To uopste ne odgovara kao upozorenje.Nije tako fer.

(utorak, 08. dec 2009, 23:06) - anonymous [neregistrovani]

?????

Ambasador sa komunistickim pedigreom
Mora da je i gospodin Vlasi zbunjen

(utorak, 08. dec 2009, 23:05) - anonymous [neregistrovani]

U obraz te ljubim

U obraz te ljubim Milo
kaže Vlasi svome čedu
Dolazim u crnu goru
u svakom pogledu
Pripremi mi crven tepih
do Ulcinja odmah idem
Albanci su moji tamo
ničeg se ne stide
Brate Vlasi,odmah dodji
kroz odaje moje prodji
da te vidim Brate mili
ODUVEK SMO BRAĆA BILI
i po krvi i po mesu
DODJI VLASI NA MOJU ADRESU

(utorak, 08. dec 2009, 22:54) - anonymous [neregistrovani]

Montenegro

Postovani gospodine Azeme Vlasi jedan veliki pozdrav za vas a takodje za Crnogorce . Neznam cemu neki negativni komentari protiv vas gospodine Vlasi ali vi nemojte obracati paznju na takve osobe jos jedanput pozdrav za vas gospodine Vlasi Montenegro