SDP oštro osudio napad na Pupovca i Miloševića

Vodeća opoziciona Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) oštro je osudila napad na Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, pozivajući nadležne da reaguju, a sve političke aktere da osude takve pojave, prenosi "Hina".

"Oštro osuđujemo napad na poslanike nacionalnih manjina. Pozivamo nadležne da reaguju, a sve političke aktere da osude ovakve pojave i prestanu da tolerišu očigledni porast netrpeljivosti prema svima i svemu što se ne uklapa u nacionalističke i ultrakonzervativne okvire pojedinih grupa u društvu", poručio je SDP na svom nalogu na Fejsbuku.

Poslanici Kluba nacionalnih manjina u hrvatskom Saboru takođe su ranije najoštrije osudili napad na poslanike Pupovca i Miloševića, apelujući na sve merodavne institucije da što pre pronađu "počinioce" i primereno ih kazne.

Hina podseća da su Pupovac i Milošević napadnuti juče na zagrebačkom Dolcu, gde su na njih bačeni ostaci hrane.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 29. sep 2018, 15:08) - anonymous [neregistrovani]

Napad.

Najveca pretnja Srbima u Hrvatskoj su te tzv.braniteljske grupacije koji se uopste ne razlikuju od proustaskih organizacija u toj drzavi.

(subota, 29. sep 2018, 13:03) - anonymous [neregistrovani]

Пуповац

Када ће напад осудити и коалициони партнер Пуповчевог СДСС-а, ХДЗ који је на власти? Или је то брига о представницима националних мањина у Хрватској?

div id="adoceanrsvdcfhklggd">