Vulin i Dodik obišli fabriku "Orao", dogovor o novim ulaganjima

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je s predsednikom RS fabriku "Orao" u Bijeljini, a tokom posete postignut je dogovor da 50 odsto vlasništva dobije firma koju odredi Vlada Srbije, čime će se kompaniji obezbediti sigurnost posla i novi tehnološki korak koji je neophodan.

Vulin i Dodik su pre sastanka sa rukovodstvom kompanije položili venac u Spomen-sobi poginulim radnicima - borcima, u krugu kompanije.

Ocenivši da je "Orao" jedno od strateški važnih preduzeća za razvoj vazduhoplovstva u Srbiji, te navodeći da Ministarstvo odbrane to veoma dobro zna, Vulin je rekao da je upravo zbog toga i ove godine u poslove s tom kompanijom uloženo više od tri miliona evra.

"Kompanija može da računa u narednih pet godina da obim saradnje neće padati ispod toga. Za nas je Orao veoma bitan, baš kao što je i Republika Srpska beskrajno bitna za Republiku Srbiju. Dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije, Republika Srpska može da računa na pomoć i podršku - i diplomatsku, i političku i ekonomsku, i ta podrška nikada neće biti deklarativna samo na lepim željama i zajedničkim pojavljivanjima", rekao je Vulin.

Kako je naveo, ta će se podrška ogledati i u otvaranju novih radnih mesta, otvaranju mostova, ulaganju novca u ono što je bitno za Republiku Srpsku.

Dodao je da "Orao", kao i fabrika motora specijalne namene na Palama i banjalučki "Kosmos", mogu da računaju na punu podršku Ministarstva odbrane Srbije koje će uvek svoje poslove "na prvom mestu zaključivati sa preduzećima iz Republike Srpske".

"Republika Srpska može da se mirno i sigurno osloni na nas, na Ministarstvo odbrane, na Vladu Srbije, i sa punim poverenjem da posmatra i politiku našeg predsednika Aleksandra Vučića", poručio je ministar.

Predsednik Dodik zahvalio je, pre svega, svim radnicima "Orla" na "vanljudskim naporima" da sačuvaju fabriku, ističući da je ponosan na tu fabriku, ali i današnji dogovor da 50 odsto vlasništva dobije firma koju odredi Vlada Srbije, čime će se, dodao je, omogućiti sigurnost posla i obezbediti novi tehnološki korak koji je neophodan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво