U RS počelo obeležavanje Dana Republike

Republika Srpska sutra obeležava Dan Republike, a danas su tim povodom na groblju "Sveti Pantelija" u Banjaluci položeni venci na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske.

Na spomen-obeležje cveće su položili predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

Polaganju venaca prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović, srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić i delegacija predstavnika Srpske u Savetu ministara, koju će predvoditi ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Planirano je polaganje venaca i na Trgu palih boraca NOR-a, na Spomen-kosturnici na Gradskom groblju, kao i cveće na grobnicu 12 banjalučkih beba.

U okviru obeležavanja Dana Republike danas će biti održana sednica Senata Republike Srpske.

Povodom obeležavanja Dana Republike, u Slatini kod Laktaša, danas će biti otvoren novi smeštajni kompleks Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

Iz kabineta predsednika Srpske saopšteno je da će u galeriji Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske od 19 časova biti otvorena izložba dela Sretena Stojanovića.

Pojačane mere bezbednosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da preduzima pojačane bezbednosne mere povodom proslave 9. januara i pozvalo sve građane da Dan Republike proslave u miru i dostojanstveno.

Iz MUP-a Srpske savetuju građanima koji budu želeli da prate sutrašnji svečani defile u Banjaluci, da poštuju naredbe policajaca na terenu i da ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete jer će im biti oduzeti.

Građanima se savetuje i da, radi lakšeg kretanja i izbegavanja stvaranja gužvi, ne nose ruksake i torbe i da ponesu neki identifikacioni dokument, navodi se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar