U RS počelo obeležavanje Dana Republike

Republika Srpska sutra obeležava Dan Republike, a danas su tim povodom na groblju "Sveti Pantelija" u Banjaluci položeni venci na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske.

Na spomen-obeležje cveće su položili predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

Polaganju venaca prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović, srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić i delegacija predstavnika Srpske u Savetu ministara, koju će predvoditi ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Planirano je polaganje venaca i na Trgu palih boraca NOR-a, na Spomen-kosturnici na Gradskom groblju, kao i cveće na grobnicu 12 banjalučkih beba.

U okviru obeležavanja Dana Republike danas će biti održana sednica Senata Republike Srpske.

Povodom obeležavanja Dana Republike, u Slatini kod Laktaša, danas će biti otvoren novi smeštajni kompleks Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

Iz kabineta predsednika Srpske saopšteno je da će u galeriji Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske od 19 časova biti otvorena izložba dela Sretena Stojanovića.

Pojačane mere bezbednosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da preduzima pojačane bezbednosne mere povodom proslave 9. januara i pozvalo sve građane da Dan Republike proslave u miru i dostojanstveno.

Iz MUP-a Srpske savetuju građanima koji budu želeli da prate sutrašnji svečani defile u Banjaluci, da poštuju naredbe policajaca na terenu i da ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete jer će im biti oduzeti.

Građanima se savetuje i da, radi lakšeg kretanja i izbegavanja stvaranja gužvi, ne nose ruksake i torbe i da ponesu neki identifikacioni dokument, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво