Novi protest inicijative "Za zajedničku Makedoniju"

Pristalice građanske inicijative "Za zajedničku Makedoniju" održale su 66. protestni marš koji je kao i obično počeo ispred zgrade Vlade a završen kod Sobranja.

Ispred zgrade Sobranja okupljenima su se obratili predvodnici inicijative Bogdan Ilijevski i Boris Damovski, prenosi MIA.

Ilijevski je pročitao fejsbuk status inicijative u kojem se navodi da je "ovo jedan vid okupacije, sa samoproglašenim parapredsednikom Sobranja".

Dodao je da je to jedna evrobirokratska divlja gradnja, napravljena na brzinu, i to će i ostati jer ne može da je legalizuje niko osim građana na izborima.

Damovski je pozvao partije da na demokratski način razreše situaciju, koja je, kako je kazao, štetna ne samo za Makedonce, već i za druge etničke zajednice.

Inače, ova građanska inicijativa organizuje proteste protiv mogućosti da SDSM formira vladu sa albanskim partijama i tzv. tiranske platforme.

Oni traže nove vanredne parlamentarne izbore.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво