Požar u migrantskom kampu na Lezbosu, dve žrtve

Dve osobe su poginule, a dve teško povređene u požaru koji je izbio u kampu za migrante na grčkom ostrvu Lezbos, saopštila je policija. Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da je "kao i cela zemlja šokiran tragičnim incidentom" u kampu za migrante.

"Grčka vlada se, u teškim uslovima, bori za pitanja izbeglica i pojačaće svoje napore da bi se poboljšali bezbednosni uslovi i kvalitet života u prihvatnim centrima", rekao je Cipras, prenela je grčka agencija ANA. 

Požar u kampu "Morija", gde se nalaze migranti kojima preti deportacija u Tursku, izbio je kasno sinoć posle eksplozije plinske boce prilikom spremanja obroka, navodi policija.

Poginuli su šestogodišnji dečak i 66-godišnja žena.

Dve osobe su prebačene u bolnicu, među kojima i četvorogodišnje dete, prenele su agencije, navodeći da oni imaju teške opekotine.

Migranti su se tokom evakuacije sukobili sa policijom, a AFP navodi da je tom prilikom šest migranata lakše povređeno.

Prvobitno je policija saopštila da su u gnevu nakon incidenta sa plinskom bocom migranti zapalili kamp "Morija" i da su pričinili znatnu materijalnu štetu.

Više od 6.000 migranata i izbeglica nalazi se na Lezbosu, što je dvostruko više od smeštajnog kapaciteta.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 25. nov 2016, 08:16) - Zare Srbin [neregistrovani]

Otvorite oci,

Situacija sa migrantima postaje vrlo ozbiljna, i odmice svakoj kontroli, kao sto se vidi u Bugarskoj, Grckoj a i kod nas se ne pise dobro ako se neke drasticne mere ne preuzmu i to sto pre.