Duraković: Obezbediti zakonitost u radu OIK-a

Aktuelni načelnik Srebreniće Ćamil Duraković poziva na smirivanje tenzija i omogućavanje rada OIK-u da obavlja svoj posao.

Ćamil Duraković tvrdi da je delovanje policije RS-a u Opštini Srebrenica "kreiranje situacije koja onemogućava rad OIK-u".

Mediji su javili prethodno da je OIK prekinuo rad zbog navodnog pritiska.

"Mislim da ove stvari treba da prestanu i da ne treba stvarati stanje koje je haotično jer ono nije i ne treba da bude haotično. Sve što treba uraditi jeste obezbeđivanje zakonitosti u radu OIK kako bi svoj posao završili do kraja", rekao je Duraković za portal Kliks.

On je dodao da nema nikakve potrebe da se stanje čini ovakvim kakvim jeste i da se građanima Srebrenice uliva nervoza s obzirom na to da su oni već "napeti od izbora do danas".

"Građani koji su poreklom iz Srebrenice, dakle oni koji žive u Srebrenici, a i van nje se brinu. Mislim da nema potrebe za tim. Posebno niko nema potrebe da bude u strahu. Dosta poruka dobijam od ljudi koji su u strahu i koji smatraju da će se desiti najgore. Mislim da neće i da treba ostati mirni i dostojanstveni te sačekati da se agonija oko izbora završi", rekao je Duraković.

Tenzije kod Bošnjaka su navodno podignute nakon što su Jedinice za specijalnu podršku Centra javne bezbednosti Bijeljina došli su u zgradu Opštine Srebrenica sa namerom da čuvaju izborni materijal.

Do toga je došlo, kako je saopšteno iz CJB Bijeljina nakon što su delovi izbornog materijala nađeni na ulici.

Predsednik Opšinske izborne komisije Srebrenica Nermin Alivuković tvrdi da policija RS-a drži pod kontrolom izborni materijal, ali, kako je naveo, i generalno izborni proces u ovoj opstini.

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, odnosno iz Operativnog štaba za obezbeđivanje lokalnih izbora tvrde da policija RS-a deluje preventivno te da nema nikakve nadležnosti u pogledu prilaska glasačkom materijalu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 05. okt 2016, 15:55) - anonymous [neregistrovani]

Durakovic

Ovo sto sprovodi durakovic oko ovih izbora je cista laz.Zasto mu smeta policija.On misli da moze da radi sta je navikao do sada.On kaze da bosnjaci strepe, od cega.On pokusava po svaku cenu da tu nastane haos, kako bi on mogao da ostvari svoja prava.To je skola od ranije, da se sto vise vremena provede na tim prebrojavanjima glasova, i da se sakrije sto je moguce vise glasova u njegovu korist.Ovoga puta treba otvoriti oci, jer on je spreman sada na sve ,kako je i sam rekao, samo da nebi srbin dosao a vlast.Sada ce i majke srebrenice da reaguju za svoga Camila, koji stoji iza njih i njihove lazi.Ovo nece zapamtiti nijedna drzava na svetu, kako se ovde sprovode i namestaju izbori.Ovo je za svaku osudu, ko im je poverio ovaj posao da ovako rade.Stidite se na to sto radite, jer ste sve svoje rekli ovoga puta.

(sreda, 05. okt 2016, 13:48) - anonymous [neregistrovani]

Kome smeta policija

Ubrzo nakon pristizanja prvih rezultata izbora Ćamil Duraković je izjavio da će učiniti sve da Srebrencia ne padne pod vlast srpskih političara. Ako znamo da je izborni proces završen i da su građani glasali po sopstvenoj volji, preostaje samo da se izbroje glasovi, i tu niko ne može više učiniti ništa. Osim ako ono "sve " ne podrazumeva manipulaciju i menjanje rezultata, pa mu sada smeta i policija. Neverovatno je koliko je ovo prošlo bez većih odjeka i osuda u javnosti.