Pripreme za glasanje o Danu RS za građane RS u Srbiji

Pripreme za održavanje referenduma o Danu RS počele su i u predstavništvima Republike Srpske u inostranstvu, između ostalih i u Predstavništvu RS u Beogradu, javila je RTRS.

Predstavništvo u Austriji trenutno ažurira spiskove na osnovu kojih bi građani Srpske, koji žive u ovoj zemlji, trebali da se izjasne na referendumu.

Odmah po donošenju odluke Republičke komisije o sprovođenju referenduma i u inostranstvu, pripreme su počele i u predstavništvu Srpske u Beogradu.

U Beogradu je formirana komisija za sprovođenje referenduma na teritoriji Srbije, koja je dostavila svoj predlog Republičkoj komisiji, navodi RTRS.

Ovaj predlog usvojen je na sednici Republičke komisije u ponedeljak, tako da u Beogradu već traju konkretne pripreme, javlja RTRS.

"U skladu sa stavovima Republičke komisije o sprovođenju referenduma, mi ćemo formirati biračke odbore i na vreme ćemo, u potpunosti, obavestiti i sve našše ljude kako i na koji način mogu glasati i ostvariti svoje pravo na ovom referendumu", izjavio je Mladen Cicović, direktor Predstavništva RS u Srbiji.

Već sada je poznato ukupno 10 biračkih mesta na teritoriji Srbije gde će građani moći da glasaju.

"U ovom trenutku znamo sigurno da će glasačka mesta biti u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Žitištu, Sečnju, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi i Novoj Pazovi", naveo je Cicović.

Trenutno se radi na otvaranju još nekoliko biračkih mesta, a pravo da se izjasne na referendumu imaju svi građani RS koji borave u Srbiji, uz uslov da imaju ličnu kartu i prijavu boravka u Republici Srpskoj.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво