Pripreme za glasanje o Danu RS za građane RS u Srbiji

Pripreme za održavanje referenduma o Danu RS počele su i u predstavništvima Republike Srpske u inostranstvu, između ostalih i u Predstavništvu RS u Beogradu, javila je RTRS.

Predstavništvo u Austriji trenutno ažurira spiskove na osnovu kojih bi građani Srpske, koji žive u ovoj zemlji, trebali da se izjasne na referendumu.

Odmah po donošenju odluke Republičke komisije o sprovođenju referenduma i u inostranstvu, pripreme su počele i u predstavništvu Srpske u Beogradu.

U Beogradu je formirana komisija za sprovođenje referenduma na teritoriji Srbije, koja je dostavila svoj predlog Republičkoj komisiji, navodi RTRS.

Ovaj predlog usvojen je na sednici Republičke komisije u ponedeljak, tako da u Beogradu već traju konkretne pripreme, javlja RTRS.

"U skladu sa stavovima Republičke komisije o sprovođenju referenduma, mi ćemo formirati biračke odbore i na vreme ćemo, u potpunosti, obavestiti i sve našše ljude kako i na koji način mogu glasati i ostvariti svoje pravo na ovom referendumu", izjavio je Mladen Cicović, direktor Predstavništva RS u Srbiji.

Već sada je poznato ukupno 10 biračkih mesta na teritoriji Srbije gde će građani moći da glasaju.

"U ovom trenutku znamo sigurno da će glasačka mesta biti u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Žitištu, Sečnju, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi i Novoj Pazovi", naveo je Cicović.

Trenutno se radi na otvaranju još nekoliko biračkih mesta, a pravo da se izjasne na referendumu imaju svi građani RS koji borave u Srbiji, uz uslov da imaju ličnu kartu i prijavu boravka u Republici Srpskoj.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 07. sep 2016, 08:05) - anonymous [neregistrovani]

???

Verovatno mislis da Srbi ne treba da se izjasnjavaju o svojoj buducnosti i najbolje je da cute i da trpe...

(sreda, 07. sep 2016, 07:56) - anonymous [neregistrovani]

@ Samo napred

Ocigledno si rodjen u sadasnjem vremenu i pojma nemas kakva je Juga bila.Pitaj starije od sebe da li je bilo ovoliko ubistava , kriminala , pljacke drzavne imovine itd u Jugoslaviji , a da ne govorim o mrznji naroda danas a pogotovo o krvavomgadjanskom ratu u bivsoj Jugoslaviji.

(sreda, 07. sep 2016, 06:55) - anonymous [neregistrovani]

Samo napred

I posle nekoliko godina glasajte za pripajanje jedno drugom.Juga da je valjala nebi se raspala

(sreda, 07. sep 2016, 03:34) - anonymous [neregistrovani]

fatalna greska

politickog vrha Srbije.

(sreda, 07. sep 2016, 01:59) - Саша [neregistrovani]

Пример демократије

Само напред. Демократски и цивилизовано.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">