Grabar Kitarović: Predložiću Vučiću privredni forum u Osijeku

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je da će premijeru Srbije Aleksandru Vučiću predložiti da se na jesen ove godine u Osijeku organizuje privredni forum.

Kolinda Grabar Kitarović je ukazala da bi forum povezao srpske i hrvatske privrednike kroz malograničnu i prekograničnu saradnju i ulaganja, ali i zajedničko korišćenje sredstava iz Evropske unije (EU), prenela je Hina.

Ukazala je da bi takva inicijativa bila na dobrobit lokalnih zajednica s obe strane granice, pojačala međudržavnu saradnju te robnu razmenu Hrvatske i Srbije, kao i razvoj privrede na celome jugoistoku Evrope zbog održivog privrednog razvoja.

Grabar Kitarović je istakla da su energetika, saobraćajna infrastruktura, aerodrom, položaj na Dravi, blizina Dunava i Save i prometni koridor 5C komparativne prednosti Osijeka i elementi na kojima se može graditi budući razvoj ovih krajeva.

broj komentara 8 pošalji komentar
(sreda, 22. jun 2016, 09:38) - Pacetinac kod Vukovara [neregistrovani]

@ Re Republika Srpska Krajina

Gosin Pesicu Vi zaista imate kratko pamcenje, izvinite nemam nameru da Vas vredjam, ali da Vas samo podsetim da smo mi Srbi iz Hrvatske od jednog konstitutivnog naroda u Hrvatskoj svedeni na manjinu od 3-4 % i o cemu Vi to pricate ? O kakvom napredku Vi mastate ? Sve dok se danas mi Srbi u Hrvatskoj pominjemo samo kao manjina koja je nasilno , drzavnim praznikom ""Oluje i Blijeska "" napravljena, a namerno se izostavlja konstitutivnost Srpskog naroda verovali Vi ili ne napredka nece, nemoze i nesme biti, jer nas na to obavezuju ogromne zrtve nacizma i neonacizma. Graditi nesto na staklenim temeljima Vi smatrate odrzivim napredkom ?, eto Ja to govorim i u Zagrebu i u sudovima i oni, Hrvati, to znaju da je to tako, ali su zagovornici ustaske politike i to mi otvoreno kazu da ih slobodno mogu zvati ustasama, jer su oni kako kazu ustase. Nije moguce da Vi to isto neznate. Prodje cetvrt veka , a Vi kao da spavate zimskim snom, koliko se proteranih Srba vratilo na svoja vekovna ognjista ? Imaju li pravo po Vama da se vrate i imaju li pravo na svoju privatnu imovinu koja je inace zagarantovana u EU ? Eto, i oni koji se vrate nemaju struju, napadaju ih indoktrinirana Hrvatska mladez i po Vama mi Srbi netreba da se pravno borimo za svoja garantovana prava, naprotiv po Vama treba da cutimo i da se sada veselimo ovim kontaktom Hrvatske i Srbije.

(sreda, 22. jun 2016, 09:36) - Nenad [neregistrovani]

Re: Pesic

Ne treba Srbima u Hrvatskoj nista vise od onih prava i zivota u miru kakav imaju Hrvati u Srbiji.Konfrotacije nisu donele nikom dobro ali mi ovo ponavljamo vec zadnjih 100 god. i uvek mi izvucemo deblji kraj.Od 25% Srba u Hrvatskoj pali smo na 3% bas zbog kratkovidosti i nemarnosti takvih kao ti, "samo da je meni dobro a komsiji kako bude" ni jedna druga nacija ne dozvoljava ovakve stvari.

(utorak, 21. jun 2016, 20:13) - anonymous [neregistrovani]

Predlozi

Hoce li biti predloga da srpski kapital i roba iz Srbije udju u Hrvatsku?

(utorak, 21. jun 2016, 18:57) - anonymous [neregistrovani]

Vreme je ,

Da se stavimo u realnost,mada je proslost bolna.Dve nacije moraju da shvate da je pred nama buducnost jedne kulturne i inteligentne civilizacije.

(utorak, 21. jun 2016, 17:06) - Z. Pešić [neregistrovani]

Re Republika Srpska Krajina

Dok se god budeš služio takvim naslovom ne misliš ni sebi dobro kao ni ostalim Srbima! Idi bre ostavi se tih provokacija i gluposti zbog kojih je Srbija i previše bila opterećea a sada je konačno na dobrom putu da sa susedima u miru sarađuje i unapređuje odnose u pozitivnom smeru! Zbog takvih je podnela veliki teret i više je dosta.Na kraju idi u Zagreb pa se izjasni da si iz republike Srpske krajine. Lako je lupati po Srpskim sajtovima!

(utorak, 21. jun 2016, 13:50) - Srdjan [neregistrovani]

Lova

Povecanje standarda samo namece resenje problema.Jos kad bi se ljudi malo okrenuli ka napred...

(utorak, 21. jun 2016, 13:50) - anonymous [neregistrovani]

srecko

svaka cast brate.

(utorak, 21. jun 2016, 13:36) - anonymous [neregistrovani]

RepublikaSrpskaKrajina

a sta je sa SRBIMA u HR kada ce biti rijeseno to pitanje evo hrvati su dobili drzavu isto i muslimani slovenci, albanci a SRBI protjerani sa svoje zemlje