"Postoji želja da se ojačaju institucije BiH, a oslabe u RS"

Analitičar i savetnik predsednika RS Milorada Dodika kaže za RTS da se iza određenih namera krije želja da se ojačaju zajeničke institucije na nivou BiH i oslabe institucije Republike Srpske.

Obrad Kesić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da kontradiktorno razume stavove koje su se o Dejtonskom sporazumu juče čuli prilikom usvajanja rezolucije u EP.

"I oni koji su očekivali da se Dejton menja i da se ide prema Dejtonu 2 će biti jako nezadovoljni, a mi u Republici Srpskoj smo jako nezadovoljni zato što se taj mehanizam koordinacije prema Briselu kao neka floskula, a iza toga se krije želja da se ojačaju zajeničke institucije na nivou BiH i oslabe institucije RS", naveo je Kesić.

Dodaje da nema nikakve informacije o tome da Tužilaštvo BiH vodi postupak protiv Milorada Dodika zbog kupovine vila u Beogradu.

"Kao šef predsednišva u Vašingtonu nemam uvid u tu situaciju, ali moram da vam kažem da to nije prvi put da se koriste institucije na nivou BiH da bi se doveo u pitanje legitimitet institucija u RS", napomenuo je Kesić.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 19. dec 2015, 15:13) - anonymousRadovan [neregistrovani]

Teznja za izgubljenom dominacijom;

Vidno ne jenjava,i posle svega sto se dogodilo.Ali po mom misljenju to nije sve.Mislim da zbog nagomilanih problema unutar same ''federacije''koja je Dejtonom nametnuta i u prirodnom smislu neodrziva,uporno se negiraju sporazumi koji su oznacili ustavno uredjenje BH.Ta hibridna tvorevina je davno sazrela,ali se vestacki odrzava,kao bolesnik na vestackim plucima.Sto bih se skrenula paznja javnosti unutar ''federacije'' sa svih problema koji je okruzuju,koristi se RS,kroz razne vidove provociranja,i cini mi se pod pokroviteljstvom sponzora.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">