Sud u Skoplju pod opsadom, počelo suđenje "kumanovskoj grupi"

Počelo suđenje pripadnicima naoružane grupe koja se u maju sukobila sa policijom u Kumanovu. Ukupno 29 optuženih, koji su se na početku procesa izjasnili kao "nevini". Sud pod jakim obezbeđenjem.

Pripadnicima "kumanovske grupe" se sudi zbog terorizma, a na početku suđenja izjasnili su se kao "nevini", navodeći da nisu videli nijedan dokaz koji podržava težinu optužnice.

Tužilac Naum Panovski je rekao da je ta grupa, pred sukobe u Kumanovu, napala i policijsku stanicu u selu Gošince, da bi se zatim smestila u jednom kumanovskom naselju.

Sukobi "kumanovske grupe" i policije trajali su skoro dva dana, a ubijeno je ukupno osam policajaca.

Advokat optuženih Isen Šazivari rekao je da su pripadnici te grupe, tokom boravka u zatvoru, maltretirani, zbog čega je zatražio da proces vodi Specijalno tužilaštvo.

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 07. dec 2015, 17:28) - anonymous [neregistrovani]

Maltretiranje

Advokat optuzenih je humorista, kaze da su optuzeni maltretirani u zatvoru. Takvima je trebao preki sud a ne maltretiranje da znaju da Makedonija nije Islamska Drzava. Takvi prljaju ugled Islama.

(ponedeljak, 07. dec 2015, 17:23) - anonymous [neregistrovani]

Demokratski kao u SAD

Za ubistvo policajca i organizovanje istog sledi elekricna stolica.Posto se albanci zaklinju u Amere treba u ovom slucaju primenit americke zakone.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">