Čitaj mi!

Makedonska policija uhapsila još sedam pripadnika "kumanovske grupe"

Sedam osoba za koje se sumnja da su povezane sa "kumanovskom grupom", uhapšeno je u četvrtak u akciji makedonske policije u Kumanovu i Skoplju, javljaju makedonski mediji. Tužilaštvo traži da budu zadržani u pritvoru.

Akcija makedonske policije obavljena je tokom jutra u selima Tanuševci, Brest i Lipkovo u okolini Kumanova i u Skoplju, a među sedmoricom uhapšenih je i Ibrahim Murtežani, ili "Komandant Aračinova".

Ta grupa je uhapšena zbog sumnje da su imali veze sa sukobima u Kumanovu, početkom maja, kada su ubijena tri policajca, a dvadesetak ih je ranjeno. U Kumanovu je poginulo i deset pripadnika albanske naoružane grupe, dok ih se trideset predalo.

Makedonska policija je ranije danas saopštila da su jake snage uz podršku helikoptera u skopskim i kumanovskim selima sproveli akciju hapšenja pomagača i jataka "kumanovske grupe".

"Privedeno je nekoliko jataka i saglasno dogovoru sa nadležnim organima za borbu protiv organizovanog i teškog kriminala, oni će odmah biti odvedeni pred nadležnog sudiju", navode u MUP-u.

Nezvanično, u akciji u Tanuševcima uhapšen je F. O., koji je pomagao grupi u naselju Divo, čiji je otac takođe bio deo te kriminalno-terorističke grupe, koja je u maju pucala na pripadnike kumanovske policije.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">