Čitaj mi!

"Radovan Karadžić" na Palama?

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik svečano je otvorio studentski dom na Palama i predložio da taj dom nosi ime haškog optuženika Radovana Karadžića.

Osvrćući se na nastanak Univerziteta u Istočnom Sarajevu, rekao je da je to "vizionarstvo prvog predsednika Srpske" Karadžića, koji je sa svojim saradnicima pre više od 20 godina inicirao osnivanje Univerziteta, prenosi RTRS.

"On je znao da bez univerziteta nema ni budućnosti", rekao je Dodik.

Objekat su, pored Dodika, otvorili premijerka Željka Cvijanović, supruga prvog predsednika RS, kome se sudi u Hagu, Ljiljana Karadžić i predsednik Unije studenata Srpske Predrag Govedarica.

Novoizgrađeni studentski dom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kapaciteta je 600 kreveta i trajno će rešiti dugogodišnji problem smeštaja studenata.

Dodik je rekao da je zadovoljan što je studentski dom, uprkos skepticima, završen i napomenuo da je Vlada Srpske u ovaj kraj uložila više od 50 miliona evra.

Cvijanovićeva je najavila da će i u budućnosti biti ulagano u studentski standard, podsetivši da se ulazi u završetak projekta Četvrtog paviljona u Banjaluci, što će omogućiti smeštaj za još 280 studenata, ali i projekta u Foči, gde će biti oko 350 mesta.

broj komentara 7 pošalji komentar
(utorak, 07. okt 2014, 14:08) - anonymous [neregistrovani]

Hmm

Nebih se slozio sa vama gospodnine Dodik , evo procitajte sta drugi pisu o vama pustite narod da zivi u miru pozdrav svim dobro namernim ljudima sirom sveta .

(utorak, 07. okt 2014, 12:29) - Pero poznatiji kao PRIKA [neregistrovani]

Re: van svake pameti

Ma znamo mi odavno da je Dodik van svake realnosti. Šta se sve obećava pred izbore.

Pozdrav Federaciji BiH

(utorak, 07. okt 2014, 10:20) - Milos [neregistrovani]

RE: van svake pameti

U Federaciji se neke ulice i trgovi nazivaju Alija Izetbegovic. Šta ti kažeš na to ?

(utorak, 07. okt 2014, 07:25) - Воронцов [neregistrovani]

RE : Da li se negde u Srbiji

На жалост школство више није у служби интереса државе и народа већ је школство бизнис, то јест основни задатак јесте да зараде институције које се тим баве. 

(utorak, 07. okt 2014, 07:01) - anonymous [neregistrovani]

ma sve je ovo farsa, predizborni trik

studenti u BiH nemaju perspektive ni sa univerzitetom, a kamoli bez! Ovo je cista farsa, ne zanosiite se...izbori su u nedelju!

(utorak, 07. okt 2014, 02:40) - anonymous [neregistrovani]

van svake pameti

Dodik ce dovesti srpski narod u Bosni do katastrofe jer univerzitet da nosi ime coveka koji je optuzen za ratni zlocin i genocid nad jednim veciniskim narodom u Bosni je van svake pameti.

(ponedeljak, 06. okt 2014, 19:12) - dannyfischer [neregistrovani]

da li se negde u Srbiji

u zadnje vreme izgradio i otvorio neki studentski dom ili objekat?bravo za rukovodstvo RS to je ulaganje u buducnost...bez ulaganja bice i manje ljudi sa zavrsenim visokim stepenom obrazovanja a to znaci mnogo vise jeftine radne snage. obrazovanje treba da nam je najjace oruzije..