Albanci protestuju, Ahmeti traži novo suđenje

Sve masovniji protesti Albanaca u Makedoniji. Lider najsnažnije albanske partije, Ali Ahmeti traži novo suđenje šestorici Albanaca osuđenih za ubistvo petorice Makedonaca.

Ahmeti je zatražio da se novo suđenje, koje bi nadgledali stranci, organizuje što pre, kako bi se očuvao mir i bezbednost Makedonije, saopštila je njegova Unija za demokratske integracije.

Nekadašnji lider albanskih gerilaca u Makedoniji se našao na meti kritika Albanaca, jer je do juče imao puno poverenje u makedonske pravosudne institucije i apelacioni sud, koji odlučuje o žalbama.

Ahmeti je novo suđenje zatražio posle sastanka sa norveškim ambasadorom Nilsom Ragnarom Kamvagom.

Istovremeno, protesti u Makedoniji su nastavljeni, pa se u Kumanovu na demonstracijama okupilo oko 2.000 ljudi, tražeći novo suđenje. Protesti su održani i u još nekoliko makedonskih gradova. Nije bilo incidenata.

broj komentara 5 pošalji komentar
(četvrtak, 10. jul 2014, 15:47) - anonymous [neregistrovani]

e moji makedonci..

sa jugoslavijom niste vise hteli, jer da ste ostali sa nama nebi jednog "ne tako dalekog" dana postali manjinja u svojoj zemlji..

(sreda, 09. jul 2014, 21:36) - anonymous [neregistrovani]

.....

jad i cemer

(sreda, 09. jul 2014, 17:55) - anonymous [neregistrovani]

cilj

da im se sudi toliko dugo dok ih neki sud ne oslobodi.

(sreda, 09. jul 2014, 16:38) - anonymous [neregistrovani]

makedonci

vidi se da je tvoja opcija miroljubiva.

(sreda, 09. jul 2014, 16:22) - anonymous [neregistrovani]

Makedonci

Dragi Makedonci, samo ovo cu da kazem, ako dozvolite da se ponovo sudi ovim ljudima samo cete pokazati da je vas autoritet kao naroda i drzave u svojoj sopstvenoj zemlji jedan smesan vic, i to ce biti pocetak vaseg kraja.