Suđenje Glavašu odloženo za sutra

Suđenje koje se Branimiru Glavašu i još petorici optuženih za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku vodi u zagrebačkom županijskom sudu danas je odloženo za sutra kako bi Vesna Zaninović, novi advokat drugooptuženog Ivice Krnjaka detaljnije proučila predmet.

Istovremeno je dvoje svedoka iz Srbije, Snežana i Rajko Berić, pismeno informisalo sud da neće svedočiti u ovom postupku jer ne žele da dođu u Hrvatsku zato što su izloženi pretnjama.

Advokat po službenoj dužnosti Krnjaku, tadašnjem komandiru jedinice čiji se pripadnici terete za ubijanje Srba na obali Drave, dodeljen je zato što dosadašnji advokat nije dolazio na suđenja što je ocenjeno kao pokušaj odugovlačenja suđenja.

Krnjaku koji je izrazio nezadovoljstvo advokatom i najavio traženje novog branioca, sudija Željko Horvatović rekao je da će njegov novi advokat u sudnici moći da bude samo uz Zaninovićevu.

Glavaš se tereti kao nalagodavac za zatvaranje i mučenje petoro i ubistvo dva civila u sedištu sekretarijata za narodnu odbranu u jesen 1991. godine, ali i u slučaju ubistva najmanje deset srpskih civila na obali Drave u jesen i zimu iste godine.

Kao izvršioci naređenja u optužnici se navode šest lica, ali je jednom od njih zbog lošeg zdravstvenog stanja postupak izdvojen.

Povezana vest:
Odloženo suđenje Glavašu

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара