Makedonija, oprema za nerede

Nova žrtva noćnih napada u Makedoniji. Grupa nasilnika pretukla mladića u Skoplju. Policija u Tetovu uhapsila dvojicu Albanaca koji su na pijačnim tezgama prodavali opremu za nerede: boksere, pendreke i noževe.

Serija noćnih napada na prolaznike u Makedoniji nastavljena je i prošle noći, pošto je grupa nasilnika bez razloga nastrnula i ozbiljno povredila jednog mladića i Skoplju.

Udarali su ga pesnicama i motkama i naneli mu ozbiljne povrede. Policija traži počinioce.

Istovremeno, policija je u Tetovu uhapsila dvojicu Albanaca koji su na lokalnoj pijaci prodavali noževe "skakavce", rasklopive pendreke i boksere, odnosno "opremu" koju su nasilnici u proteklih desetak dana koristili u napadima u nekoliko makedonskih gradova.

"Oružje" su navodno nabavljali u Skoplju. Zaplenjeno je ukupno 37 boksera, 12 pendreka i 11 noževa, a "mušterije" su prethodnih dana uglavnom bili mladići iz Tetova i okoline.

To, svakako, nije dobra vest za lokalnu policiju jer je u četvrtak na programu, više puta odlagana utakmica između Škendije i Vardara, odnosno sudar "Balista" i "Komita". 

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 21. mar 2012, 16:42) - Tetovac MKD [neregistrovani]

Drugovi iz Srbije

Stvarno neznam kako još neko u Srbiji veruje da su za raspad SFRJ krivi svi drugi. Raspad je bio neminovan, jer su se u istoj godini raspale sve tri evropske federacije - zar još neko veruje da je samo Jugoslovenska mogla da opstane.
Albanski problem je tinjao zadnjih 50 godina, ali to se šutelo radi bratstva i jedinstva.

(utorak, 20. mar 2012, 17:56) - Voroncov [neregistrovani]

Apetiti su daleko veći

Šta su nekada mislili makedonski političari. Imamo nezavisnu Makedoniju, priznamo KiM kao državu Albanaca i rešili smo albansko pitanje. Ne samo makedonski plitičari nego i mnogi drugi predvideli su da se sa KiM zadovoljavaju albanski apetiti. Ti apetiti su daleko veći, a što političari slabo vide to posle narod skupo plaća.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">