Čitaj mi!

Makedonija, zastave u plamenu

Policija zabranila da se utakmica između Škendije i Vardara igra u Tetovu. Škendija ne želi iz Tetova. Odluka policije usledila posle serije incidenata na ulicama Skoplja i Tetova, ali i pretnji koje su navijači Škendije, "Balisti", upućivali policiji. Makedonci u Tetovu bojkotuju nastavu.

19.17 - Kamenovan autobus u Velešti, policija privela dvojicu maloletnika. 

16.52 - Novi incident. U Prilepu napadnuti učenici muslimanske veroispovesti. Povređena tri maloletnika.

Makedonska policija poštedela je Tetovo mogućeg sudara dve najsnažnije navijačke grupe u državi, Škendijinih "Balista" i Vardarovih "Komita", u želji da spusti tenzije posle sukoba u državi poslednjih dana, ali i otvorenih pretnji "Balista".

Policija je želela da se derbi 20. kola makedonske lige između lidera na tabeli, Vardara, i prošlogodišnjeg šampiona, Škendije, igra se u Strugi, računajući na efekat ranije zabrane makedonskog fudbalskog saveza da navijači putuju na gostovanja.

Škendija je tu odluku, međutim, odbila navodeći da je za tim "neprihvtljivo da se meč ne igra u Tetovu zbog bezbednosnih problema".  

Pojačane snage makedonske policije, koje su prethodnih dana patrolirale Skopljem i Tetovom, donele su rezultat pa u prethodnih 48 sati nije zabeležen nijedan ozbiljniji incident, mada su nepoznate osobe u Štipu uništile spomenik makedonskim vojnicima poginulim u sukobima 2001. godine.

Dobru vest za Makedoniju predstavlja činjenica da su se sukobi preselili na internet, gde se prvo pojavio snimak Makedonaca kako pale albansku zastavu, a nekoliko sati kasnije Albanci su im uzvratili istom merom.

Ostaje nejasno da li će u nedelju biti odigran tetovski derbi, Škendija–Teteks.

U Makedoniji se poslednjih dana desilo više međuetničkih incidenata između Albanaca i Makedonaca, u kojima je deset lica povređeno, a u Skoplju je namerno zapaljen drveni viseći most preko Vardara koji vodi do jednog naselja u kome je većinsko albansko stanovništvo.

broj komentara 26 pošalji komentar
(sreda, 14. mar 2012, 10:17) - anonymous [neregistrovani]

,,

sramota

(sreda, 14. mar 2012, 08:42) - anonymous [neregistrovani]

podrska

drz te se braco makedonci!!!!!

(sreda, 14. mar 2012, 06:59) - anonymous [neregistrovani]

najbolje

podeliti i Makedoniju i "mirna Bosna".

(sreda, 14. mar 2012, 01:02) - anonymous [neregistrovani]

video snimak

pokazuje da su ova deca opijena mrznjom. bezrazlozno divljaju a ne znaju da najvise steti njihovoj buducnosti.

(sreda, 14. mar 2012, 00:06) - anonymous [neregistrovani]

@navijacka posla

Navijacka posla su bila svojevremeno i na utakmici Dinamo-Zvezda, svojevremeno, pa se zavrsilo onako kako se zavrsili. ili, ti vidis nesto drugo?

(utorak, 13. mar 2012, 23:42) - anonymous [neregistrovani]

lepo

odavno se nisam ovako ismejao kao na ovom snimku paljenja zastave. Ovi pozivaju na ustanak a nemaju snage ni krpu da pocepaju. Čudime da nisu nos njome brisali pošto im to više priliči!

(utorak, 13. mar 2012, 23:26) - anonymous [neregistrovani]

Navijacka posla

Ma ljudi to su navijacka posla,grupa mladih,bez posla,okupi se i ubija dosadu razbijajuci glavu jedan drugome.Toga ima svugde,negde se taj drugi razlikuje po timu za koji navija,negde je druge boje koze,negde je druge nacije,...al svugde je ista prica tj.nasilje medju navijackim grupama.Ne treba od toga praviti ono sto nije.Mislim da je Makedonija ipak mnogo vise tolerantno drustvo nego sto ova grupa huligana pokusava da predstavi.

(utorak, 13. mar 2012, 22:04) - janko [neregistrovani]

demokratija

Secam se kada mi je 1 Makedonac pricao kako su oni dali demokratiju Albancima i nemaju problema sa njima kao sto mi imamo. Sada se pokazalo sta je to demokratija.

(utorak, 13. mar 2012, 20:55) - anonymous [neregistrovani]

Sa svih strana...

Balkanski primitivci...
Nikako da ih obuzdamo, doveka će da vršljaju...

(utorak, 13. mar 2012, 20:53) - anonymous [neregistrovani]

Makedonija

Na istoku nista novo........lol

div id="adoceanrsvdcfhklggd">