Čitaj mi!

„Balisti" prete policiji

Ogroman broj policajaca na ulicama makedonskih gradova obeshrabrio izgrednike. Navijačka grupa „Balisti", čija su dva člana uhapšena posle nereda u Makedoniji, preti policiji.

Makedonska policija i specijalci patrolirali su prošle noći u Skoplju i još nekoliko gradova, što je odmah dalo rezultate, pa od juče po podne nije zabeležen nijedan ozbiljan incident.  

Pravi test za stabilnost Makedonije sledi u sredu, kada je na programu utakmica Škendija–Vardar u Tetovu, što mnogi tumače kao najavu novih sukoba dve najjače navijačke grupe u Makedoniji, makedonskih "Komita" i albanskih "Balista". 

Dvojica vođa "Balista" uhapšena su u akciji policije posle serije incidenata u Tetovu, ali je ta navijačka grupa oštro zapretila policiji, ukoliko odmah ne puste Škeljzena i Arlinda Metu iz pritvora.

„Policija je uhapsila naša dva člana, Škeljzena Metu i Arlinda Metu. Jedan od njih je naš vođa. Tražimo da ih hitno oslobodite. Celo Tetovo daje podršku našim članovima. Ne želite da znate šta možemo da napravimo, zato ih puštajte", objavili su „Balisti" na Fejsbuku.

Makedonski fudbalski savez zabranio je organizovana putovanja na gostovanja u pokušaju da koliko-toliko utiče na događaje. 

Iako je noć protekla bez incidenata, u Skoplju i Tetovu makedonska policija privela je sedam osoba osumnjičenih za izazivanje međuetničkih sukoba proteklih dana.

Sinoć su na makedonskoj ambasadi u Prištini polupani prozori, a albanska partija Unikomb, čiji je program ujedinjenje svih Albanaca, pozvala je preko interneta na proteste u utorak ispred ambasade Makedonije u Tirani.

 

broj komentara 25 pošalji komentar
(utorak, 13. mar 2012, 15:18) - vladimir [neregistrovani]

istina

Samo zbog nesloge nam se takve stvari desavaju!!!Pravoslavci moramo svi biti kao jedan!!!

(ponedeljak, 12. mar 2012, 23:13) - srbin to koske [neregistrovani]

nedaj se makedonijo

nedaj se braco pozdrav iz srbije

(ponedeljak, 12. mar 2012, 22:07) - anonymous [neregistrovani]

@savez?

A vama je bas ruzno bilo u Jugoslavijama, vala bas! kako vas nije sramota!?

(ponedeljak, 12. mar 2012, 21:45) - anonymous [neregistrovani]

Nije bas tako

mi Pravoslavci se pomazemo u nesrecama ali zar treba da se desi ponovo neki rat ili sta vec da bi mi bili slozni???Znam da 1999 za vreme bombardovanja svi smo bilo ko jedan jednostavno tad nam se probudi moral za odbaranu otadzbine problem je sto zapad dosta utice na nas i to je iz dana u dan sve manje i manje...

(ponedeljak, 12. mar 2012, 20:05) - radasin [neregistrovani]

savez?

Opet da pravimo nesto sto smo imali, da Srbija, opet, vadi kestenje iz vatre? neka, hvala, trazili ste, gledajte!

(ponedeljak, 12. mar 2012, 19:21) - Maximilijan [neregistrovani]

Tetovac Makedonac

"Tetovac Makedonac" je rekao tacno ono sto nam se godinama unazad desava! Ako se nesto ne promeni, a nece se promeniti, Albanci ce se neprestano siriti.

(ponedeljak, 12. mar 2012, 18:42) - Тетовац Македонац [neregistrovani]

Шт се може

Албанци су јединствени, сложни и сви се у породици помажу, чак и новчано.Зато су јаки. Код православних нема јединства, чак ни брат са братом не прича, а камо ли да га помаже. Каде неко нападне Албанца, сви трче да га бране. Одувек је тако било код њих. Код нас је супротно - свако гледа своја посла,и продаје имање Албанцима иако зна да тиме штети заједници.

(ponedeljak, 12. mar 2012, 17:32) - anonymous [neregistrovani]

drzava

za celu situaciju u makedoniji kriva je makedonska vlada koja tolerise sve njihove ispade zbog koalicionog partnera(albanske vladajuce stranke)a ispasta cela drzava

(ponedeljak, 12. mar 2012, 16:52) - anonymous [neregistrovani]

Moze policija

da ukine tu grupu

(ponedeljak, 12. mar 2012, 16:50) - Milos [neregistrovani]

A priori...

Ne raspadaju se drzave(zemlje)same od sebe...ako cemo o raspadu zemlje, to je posao geologije!!! A sve ostalo je politika...

div id="adoceanrsvdcfhklggd">