Читај ми!

Umrla Helga Vlahović

Jedno od najpoznatijih televizijskih lica bivše Jugoslavije Helga Vlahović Brnobić preminula u 68. godini. Njena karijera trajala je više od 50 godina.

Poznata televizijska voditeljka Helga Vlahović Brnobić umrla je u 68. godini života posle trogodišnje borbe sa rakom, saopštila je Hrvatska televizija.

Helga Vlahović Brnobić jedno je od najpoznatijih televizijskih lica bivše Jugoslavije. Njena karijera trajala je više od 50 godina, a iako je poslednjih nekoliko godina bila u penziji, od svoje verne publike oprostila se tek nedavno, na ovogodišnjem Novogodišnjem koncertu u Beču.

Zaposlila se na Zagrebačkoj radio-televiziji 1964. godine dok je studirala nemački i engleski jezik i istoriju umetnosti, ali je s vremenom zbog posla odustala od studija.

Vlahovićeva je 1968. godine vodila Međunarodni festival muzike u Sopotu u Poljskoj, a 1971. vodila je i muzički festival u Sheveningenu u Holandiji.

Kao voditeljka jutarnje emisije Jugoslavijo, dobar dan radi od 1972. godine, od 1977. godine, a godinu dana vodi muzičku emisiju Svjetla pozornice, a od 1978. do 1980. organizovala je i "Jadranske susrete".

Tokom 1984. i 1988. Helga Vlahović organizuje programe "Beč pozdravlja Zagreb, Zagreb pozdravlja Beč" i "Dubrovnik–Štutgart", a zajedno s Oliverom Mlakarom odabrana je za vođenje Evrovizije 1990. u Zagrebu.

Od 1991. godine i početkom rata Helga Vlahović radi televizijske emisije u vezi sa ratom, a do 1995. godine ostaje na mestu glavnog TV voditelja ratnog informativnog programa.

Nakon toga, 1996. započinje svoju emisiju o medicini Govorimo o zdravlju. Na HRT-u i JRT-u radila je pune 42 godine, a penzionisana je 2006. godine.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво