Čitaj mi!

Jašarević bi otišao u Avganistan

Napadač na ambasadu SAD u Sarajevu Mevlid Jašarević izjavio, na saslušanju, da bi, ako bi bio oslobođen, otišao u Avganistan "jer bi tamo lakše poginuo". Oružje za napad Jašarević kupio od Srbina kome je "obećao da nikada neće izdati njegovo ime".

Mevlid Jašarević, koji je u oktobru izveo teroristički napad na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, na saslušanju u Tužilaštvu, rekao je da smatra da "nije poginuo zato što nije dovoljno dobar da ga Alah uzme, jer Alah uzima najbolje", piše Dnevni Avaz.

Na pitanje da li bi, kada bi ga Tužilaštvo pustilo iz pritvora, opet učinio isto, Jašarević je rekao da bi "otišao u Avganistan, jer su tamo veće šanse da pogine".

Jašarević tvrdi da je, dve puške, koje su nađene kod njega tokom napada, i snajper za kojim se traga, kupio od jednog Srbina, kome je "obećao da, ako mu proda oružje, nikada neće izdati njegovo ime".

Govoreći o svom pristupanju u radikalne krugove, Jašarević je rekao da je u Beču, uz Maksima Božića, slušao predavanja, kasete, ce-deove i govore.

Maksim Božić (21) je Srbin iz Bijeljine koji je, u maju prošle godine, uhapšen u Tuzli kao član grupe vehabija, zbog sumnje da je pripremao teroristički napad. Božić je, nakon pristupanja vehabijama, koristio imena Mirza Gradaščević i Abu Muhamed, a prilikom hapšenja policija je kod njega našla i određenu količinu naoružanja i eksploziva.

Božić se kao dete iz Bijeljine preselio u Beč, gde je prešao u islam. Iz Austrije je deportovan 2008. godine, nakon što je odležao kaznu za više krivičnih dela.

Mevlid Jašarević i još tri osobe, koje su osumnjičene da su mu pomagale u izvršenju terorističkog napada u Sarajevu, Emrah Fojnić, Dino Pečenković i Munib Ahmetspahić, nalaze se u pritvoru do okončanja istrage.

Jašarević je 28. oktobra izvršio teroristički napad na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu, pucajući po njoj iz automatske puške. Prilikom pucnjave na ambasadu, ranjen je jedan policajac.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 02. dec 2011, 01:07) - anonymous [neregistrovani]

Анти Српска машинерија и даље у игри

Смешно да поново подваљују Србима.
Вехабије мрзе све који нису Муслимани и сматрају их за невернике, тако да сигурно није узео оружије од Србина, Хрвата или било којег Хришћанина.
Питање је ко му је "дошапнуо" да то изјави ?!

(četvrtak, 01. dec 2011, 22:57) - anonymous [neregistrovani]

Ha ha

Oruzje kupio od Srbina kome nece da kaze ime:Nije nego: Ne mogu ljudi da ne uvale Srbe u neku glupost pa to ti je... kompleksi sevaju na sve strane.

(četvrtak, 01. dec 2011, 22:41) - anonymous [neregistrovani]

re-Selam Alejkum

"Selam Alejkum" to je tvoje misljenje TO nije glupost To je njegovo opredjeljenje. Svak snosi odgovornost za svoje postupke i svoja djela.

(četvrtak, 01. dec 2011, 20:15) - anonymous [neregistrovani]

Selam Alejkum

Cista glupost sta je uradio ovaj Jasarevic .